"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Matematikinlärning för förskollärare som undervisar i förskoleklass (Uppdrag av Skolverket)

Välkommen till 6MN055 Matematikinlärning för förskollärare som undervisar i förskoleklass (Uppdrag av Skolverket), 15 hp

Så här börjar du

 • 1. Tacka ja eller nej till din studieplats

  Det görs bara ett urval och därför behöver du inte tacka ja till platsen. Om du av någon anledning inte längre är intresserad av din studieplats är det viktigt att du snarast lämnar återbud så att en reserv kan få den. Återbud gör du enklast via Mina sidor på Antagning.se

  Behöver du ansöka om stöd för funktionsnedsättning?

  Om du behöver stöd för funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan utbildningen börjar. Läs mer om vilket stöd du kan få för funktionsnedsättning och hur du ansöker på vår studentwebb.

  Fäll ihop
 • 2. Registrera dig på kursen

  När du har tackat ja till din plats, måste du registrera dig på kursen. På den här kursen ska du själv logga in och registrera dig via studentwebben innan kursstart. Det kan du göra från och med [2023-08-21] till och med [2023-09-04]. 

  För att kunna registrera dig på kursen måste du först aktivera ditt Umu-id. Se nedan för instruktioner kring aktivering av umu-id.

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  6/9-2023

  Tid: 14-17

  Plats: Zoom, länk finns på Canvas, lärplattformen.

  Vecka 35 blir en inläsningsvecka, andra veckan (v. 36) blir första träffen via Zoom, onsdag den 6/9-2023 kl. 14-17. Under kursen kommer träffar ligga på onsdagar ca. varannan vecka, kl 14-17. Schema kommer att finnas närmare hösten på kursens Canvas sida och på TimeEdit.

  Fäll ihop

Om kursen

 • Programmets/kursens upplägg

  Kursen behandlar den grundläggande matematikinlärningens ämnesdidaktik och metodik, med fokus på arbete i förskoleklass, utifrån grundskolans uppdrag och styrdokument samt relevant forskning och beprövad erfarenhet. Här ingår såväl övergripande förhållningssätt och organisering av undervisning i förskoleklass, som specifika aktiviteter och praktiker. Matematiklärande och -undervisning i förskoleklass relateras både till elevers erfarenheter från vardag och förskola, och deras fortsatta lärande i grundskolans tidiga år.  

  Undervisningens upplägg
  Kursen ges på distans, med träffar via Zoom.

  Fäll ihop
 • Övrig information 1

  Yrkeserfarenhet och tidigare studier
  De högskolor och universitet som anordnar våra kurser kommer erbjuda dig möjlighet till validering för tillgodoräknande efter att du antagits till en kurs.

  Valideringen innebär en kartläggning och bedömning av dina kunskaper och färdigheter i förhållande till lärandemålen i den kurs du är antagen till.

  Valideringen kan innebära att du inte behöver läsa alla delar av en kurs.

  Önskar du tillgodoräkning av kurs, använd blankett för tillgodoräknande (Blankett), och skicka till studierektor Mathias.Norqvist@umu.se snarast, dock senast en vecka före kursstart. 

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Aktivera ditt Umu-id

  Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Umu-id kommer du behöva när du ska:
  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
  • kolla din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

  För att få tillgång till ditt Umu-id behöver du gå igenom vår aktiveringsguide. Detta kan du göra en vecka innan terminsstart, men ofta går det att göra tidigare än så. Du får inget särskilt meddelande från oss när det är möjligt att aktivera ditt användarkonto.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id.

  Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

  Fäll ihop
 • Beställ ditt Umu-kort

  När du är på något av våra campus kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

  Jag ansöker om Umu-kortet på en gång

  Fäll ihop
 • Sök stöd vid funktionsnedsättning

  Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

  Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

  Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

  Fäll ihop
 • Fråga Infocenter om det krånglar

  Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

  Hitta till Infocenter (Mazemap)

  Infocenter ger hjälp och stöd

  Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)