"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Utbildning: Undervisning och lärande i en internationell kontext

Välkommen! Här hittar du viktig och användbar information om din kurs. Läs igenom det noggrant, genom att klicka på varje rubrik. Kursperioden är 29 september - 31 oktober 2022. Kursen ges på engelska och genomförs på campus och på heltid.  Om du har frågor angående kursen, använd kontaktformuläret som finns sist på denna sida. Hoppas du ska trivas med dina studier hos oss!

Så här börjar du

 • 2. Aktivera ditt Umu-id och MFA

  Umu-id är ditt användarkonto. MFA ökar din digitala säkerhet.

  Ditt Umu-id behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Ditt Umu-id behöver du när du ska:

  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
  • kolla din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

  För att få tillgång till ditt Umu-id behöver du gå igenom vår aktiveringsguide. Detta kan du göra en vecka innan terminsstart, men ofta går det att göra tidigare än så. Du får inget särskilt meddelande från oss när det är möjligt att aktivera ditt användarkonto.

  MFA, eller multifaktorautentisering som det heter, minskar risken att obehöriga kommer åt din information eller ditt konto. Som ny student behöver du aktivera MFA för att kunna logga in i olika system, exempelvis lärplattformen Canvas och studentwebben.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id och MFA

  Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id eller MFA kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

  Fäll ihop
 • 3. Registrera dig på kursen

  Kursen använder sig av onlineregistrering. Du registrerar dig genom att gå in på Studentwebben. VIKTIGT! Registreringen måste göras inom perioden 22/9-30/9 2022.

  Registrerar du dig inte senast 30 september riskerar du att förlora din plats. Efter att registreringsfönstret stängts, erbjuder vi alla lediga platser till de som står på resvlistan.

  Om du stöter på problem med registreringen, eller om du blir antagen med villkor, måste du kontakta oss i god tid innan sista registreringsdag, för vidare information.
   

  Fäll ihop
 • 4. Börja kursen

  Torsdag 29 september 2022

  Tid: Se schema

  Plats: Se schema

  Schemat ska finnas tillgängligt senast 4 veckor innan kursstart.

  Fäll ihop

Om kursen

 • Allmän kursinformation

  Du kommer att genomföra studier både själv och som en del av en grupp. Du kommer att slutföra dina uppgifter, med hjälp av kursansvarig, litteratur, föreläsningar, seminarier och diskussioner med studiekamrater. Mycket inom kursen skapas kring deltagarnas aktiviteter där alla studenters tidigare erfarenheter och frågor är lika viktiga.

  Kommunikation mellan studenter och lärare kommer huvudsakligen att ske i klassrummet och genom kursens lärplattform. Det är viktigt att komma åt plattformen innan kursstart. Kursplattformen innehåller kursinformation, ytterligare litteratur och stöd i form av resurser och ibland förinspelade onlineföreläsningar.

  Läs kursplanen för kursinnehåll, förväntade studieresultat och examinationsformer.

  Fäll ihop
 • Ytterligare information

  Kursplattformen hittar du i Canvas. Du behöver aktivera ditt Umu.id för att kunna logga in. Logga in senast sista registreringsdag.

  Länk till Canvas

  Fäll ihop
 • Om du har frågor

  Om du har frågor angående kursen, använd kontaktformuläret sist på denna sida.

  Alla frågor mellan 22 juni och 8 augusti 2022 behöver ställas till Infocenter på grund av semestertider.

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Sök stöd vid funktionsnedsättning

  Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

  Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

  Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

  Fäll ihop
 • Se på digitala studiestartsföreläsningar

  Har du inte pluggat hos oss tidigare så kan det vara mycket att komma in i och hålla reda på. Välkommen till våra digitala studiestartsföreläsningar via Zoom den 27–30 augusti, så guidar vi dig genom studiestarten. Vad vill du veta mer om?

  • Ny på universitetet – en överblick
  • Varför finns studentkåren?
  • IT-tjänster för studenter
  • Studera med funktionsnedsättning
  • Hjälp för att söka, skriva och studera
  • Akademiskt skrivande och studieteknik
  • Din hälsa under studietiden
  • Om existentiell hälsa, mening och balans

  Här ser du datum och tid för varje föreläsning

   

  Fäll ihop
 • Beställ ditt UMU-kort

  När du är på något av våra campus kommer du behöva ett UMU-kort. UMU-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

  Jag ansöker om UMU-kortet på en gång

  Fäll ihop
 • Ta hjälp av en studievägledare

  Studievägledare är experter på alla möjliga frågor och vi finns som stöd både innan och under studierna. Vad ska man plugga, hur tar man sig in och vilket stöd finns att få? Det kan vara många frågor som snurrar. Om du till exempel har funderingar om dina studier och olika vägval så diskutera med en studievägledare – vi hjälper dig att komma vidare.

  Studievägledningen hjälper dig hitta rätt

  Fäll ihop
 • Bibliotekets tjänster

  Som student kommer du söka information, läsa stora mängder akademisk text och skriva självständiga arbeten. Biblioteket stöttar dig under hela sök- och skrivprocessen. Besök vår drop-in, boka en handledningstid eller fördjupa dig på egen hand i våra guider.

  Upptäck bibliotekets tjänster, både på campus och på distans

  Fäll ihop
 • Fråga Infocenter om något krånglar

  Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

  Hitta till Infocenter (Mazemap)

  Infocenter ger hjälp och stöd

  Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)