"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Utvärdering, ledarskap och förändringsarbete

Välkommen kursen  till kursen Utvärdering, ledarskap och förändringsarbete som ges inom Specialpedagogprogrammet. Innan du kan börja studera måste du göra några saker innan själva kursstarten. Här får du veta vad du måste göra, hur och när. Hittar du inte de svar du behöver här så hör du bara av dig till oss via kontaktformuläret i slutet av sidan.

Så här börjar du

 • 2. Registrera dig på kursen

  För att påbörja dina studier behöver du registrera dig själv på kursen via  Studentwebben. För att kunna göra detta krävs att du har aktiverat ditt användarkonto (Umu-id).

  Webbegistreringen är öppen från 2022-02-11  till och med 2022-02-19. Det är viktigt att du registrerar dig under perioden, annars riskerar du att förlora din studieplats.

  Vet du i förväg om att du inte har möjlighet att registrera dig under denna period, måste du anmäla det till oss innan sista dag för registrering. Om du drabbas av akut sjukdom eller annan oförutsedd händelse som gör att du inte kan registrera dig måste du kontakta oss så fort som möjligt (läkarintyg krävs).

  Alla frågor om registrering kan du maila till administration@pedag.umu.se så hjälper vi dig.

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  Onsdag 16 februari 2022

  Tid: 13.00

  Plats: Distans

  Första träffen kommer att ske på distans, övriga träffar meddelas senare.

  Fäll ihop

Om kursen

 • Kursens upplägg

  Välkommen till kursen Utvärdering, ledarskap och förändringsarbete som anordnas av Pedagogiska institutionen i samverkan med Institutionen för Psykologi och utgör andra kursen under termin 2 på Specialpedagogprogrammet.

  Kursen behandlar teorier om Utvärdering, Ledarskap och Förändringsarbete, ”ULF”. I kursen används teorierna som verktyg för att beskriva, analysera och kritiskt granska olika lärmiljöer på organisations-, grupp- och individnivå. Kursen fokuserar metoder, modeller och strategier som kan användas i arbetet med att identifiera möjligheter och hinder för barns/elevers lärande. Dessutom ska kursen behandla metoder, modeller och strategier för professionella samtal relaterat till förändringsarbete och till specialpedagogens yrkesprofession.

  Kursen omfattas av 22, 5 hp och är uppdelad i tre moduler. Första modulen omfattas av 2,5 hp och de två därefter av 10 hp vardera.

  Kursen är en helfartskurs som löper under vårterminen från 16 feb till 5 juni och genomförs som en distanskurs med fyra campusträffar:
  v 7 onsdag 16 feb kl. 13.00 till fredag 18 feb kl. 15.00 (uppdaterat 12/1: kommer att ske på distans)
  v 11 måndag 14 mars kl 13.00 till onsdag 16 mars kl. 15.00
  v 17 måndag 25 april kl 13.00 till onsdag 27 april kl. 15.00 
  v 21 måndag den 23 maj kl 13.00 till onsdag den 25 maj kl. 12.00
  (uppdaterat 12/1: resterande tre träffar är inte ännu beslutade om de sker på campus eller distans, det beror på hur restriktionerna ser ut)

  Varmt välkommen till studierna!

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Aktivera ditt Umu-id

  Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Umu-id kommer du behöva när du ska:
  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
  • kolla din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

  För att få tillgång till ditt Umu-id behöver du gå igenom vår aktiveringsguide. Detta kan du göra en vecka innan terminsstart, men ofta går det att göra tidigare än så. Du får inget särskilt meddelande från oss när det är möjligt att aktivera ditt användarkonto.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id.

  Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

  Fäll ihop
 • Beställ ditt Umu-kort

  När du är på något av våra campus kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

  Jag ansöker om Umu-kortet på en gång

  Fäll ihop
 • Sök stöd vid funktionsnedsättning

  Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

  Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

  Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

  Fäll ihop
 • Fråga Infocenter om det krånglar

  Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

  Hitta till Infocenter (Mazemap)

  Infocenter ger hjälp och stöd

  Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)