"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Utvärdering, ledarskap och förändringsarbete

Välkommen kursen  till kursen Utvärdering, ledarskap och förändringsarbete som ges inom Specialpedagogprogrammet. Innan du kan börja studera måste du göra några saker innan själva kursstarten. Här får du veta vad du måste göra, hur och när. Hittar du inte de svar du behöver här så hör du bara av dig till oss via kontaktformuläret i slutet av sidan.

Så här börjar du

  • 2. Registrera dig på kursen

    För att påbörja dina studier behöver du registrera dig själv på kursen via  Studentwebben. För att kunna göra detta krävs att du har aktiverat ditt användarkonto (Umu-id).

    Webbegistreringen är öppen från 2022-02-11  till och med 2022-02-19. Det är viktigt att du registrerar dig under perioden, annars riskerar du att förlora din studieplats.

    Vet du i förväg om att du inte har möjlighet att registrera dig under denna period, måste du anmäla det till oss innan sista dag för registrering. Om du drabbas av akut sjukdom eller annan oförutsedd händelse som gör att du inte kan registrera dig måste du kontakta oss så fort som möjligt (läkarintyg krävs).

    Alla frågor om registrering kan du maila till administration@pedag.umu.se så hjälper vi dig.

    Fäll ihop
  • 3. Börja kursen

    Onsdag 16 februari 2022

    Tid: 13.00

    Plats: Distans

    Första träffen kommer att ske på distans, övriga träffar meddelas senare.

    Fäll ihop

Om kursen

  • Kursens upplägg

    Välkommen till kursen Utvärdering, ledarskap och förändringsarbete som anordnas av Pedagogiska institutionen i samverkan med Institutionen för Psykologi och utgör andra kursen under termin 2 på Specialpedagogprogrammet.

    Kursen behandlar teorier om Utvärdering, Ledarskap och Förändringsarbete, ”ULF”. I kursen används teorierna som verktyg för att beskriva, analysera och kritiskt granska olika lärmiljöer på organisations-, grupp- och individnivå. Kursen fokuserar metoder, modeller och strategier som kan användas i arbetet med att identifiera möjligheter och hinder för barns/elevers lärande. Dessutom ska kursen behandla metoder, modeller och strategier för professionella samtal relaterat till förändringsarbete och till specialpedagogens yrkesprofession.

    Kursen omfattas av 22, 5 hp och är uppdelad i tre moduler. Första modulen omfattas av 2,5 hp och de två därefter av 10 hp vardera.

    Kursen är en helfartskurs som löper under vårterminen från 16 feb till 5 juni och genomförs som en distanskurs med fyra campusträffar:
    v 7 onsdag 16 feb kl. 13.00 till fredag 18 feb kl. 15.00 (uppdaterat 12/1: kommer att ske på distans)
    v 11 måndag 14 mars kl 13.00 till onsdag 16 mars kl. 15.00
    v 17 måndag 25 april kl 13.00 till onsdag 27 april kl. 15.00 
    v 21 måndag den 23 maj kl 13.00 till onsdag den 25 maj kl. 12.00
    (uppdaterat 12/1: resterande tre träffar är inte ännu beslutade om de sker på campus eller distans, det beror på hur restriktionerna ser ut)

    Varmt välkommen till studierna!

    Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

  • Aktivera ditt Umu-id

    Som student behöver du ett Umu-id (ditt användarkonto). Ditt Umu-id använder du för att till exempel

    • registrera dig på kurser
    • lämna in tentor och uppgifter och se dina studieresultat
    • komma åt din studentmejl
    • skaffa Umu-kort
    • använda datorer i datorsalar och universitetets trådlösa nätverk.

    När du är ny student får du automatiskt ett användarkonto när du antagits, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

    Så här aktiverar jag mitt Umu-id.

    Det här funkar ju inte. Hjälp!

    Om du får problem att att logga in eller aktivera ditt Umu-id så kontakta IT-supporten Servicedesk där du kan ställa frågor och få hjälp.

    Fäll ihop
  • Skaffa Umu-kort

    När du är på våra campus i Umeå och Örnsköldsvik kommer du att behöva ett Umu-kort. Det är ett kort som fungerar som

    • passerkort
    • lånekort för universitetsbiblioteket
    • kopierings- och utskriftskort.

    Du får inte kortet automatiskt, utan måste själv ansöka om att få det.

    Ansök om Umu-kort.

    Fäll ihop
  • Digitala studiestartsföreläsningar 10-13 januari

    Har du inte pluggat hos oss tidigare så kan det vara mycket att komma in i och hålla reda på. Välkommen till våra digitala föreläsningar 10-13 januari då vi guidar dig genom studiestarten. Föreläsningarna är ca en timme lång och ges i Zoom. Vad vill du veta mer om?

    • Ny på universitetet – en överblick
    • Varför finns studentkåren?
    • IT-tjänster för studenter
    • Studera med funktionsnedsättning
    • Hjälp för att söka, skriva och studera
    • Akademiskt skrivande och studieteknik
    • Din hälsa under studietiden
    • Om existentiell hälsa, mening och balans
    Fäll ihop
  • Tillgång till hela Microsoft Office 365

    Under din studietid har du gratis tillgång till hela Microsoft Office 365. I Office 365 ingår bland annat Teams, Word, Excel, Powerpoint, Whiteboard Forms, din studentmejl och en mängd andra tjänster. Allt för att underlätta studierna och ditt samarbete med andra studenter. För att få tillgång till Office behöver du först aktivera ditt Umu-id.

    Office 365 och hur jag installerar det.

    Fäll ihop
  • Om något krånglar finns Infocenter

    Infocenter hjälper dig med det du kan behöva för att ta dig genom de första veckorna som ny student. Här kan du till exempel få hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokaler eller träffa en studievägledare. Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare. Infocenter håller till i huset Universum, mitt på Campus Umeå. 

    Hitta till Infocenter på Campus Umeå (Mazemap).

    Infocenter – ger svar, hjälp och vägledning.

    Fäll ihop

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)