"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Våld i nära relation

Institutionen för socialt arbete och kursansvarig Camilla Enoxon hälsar Dig varmt välkommen till kursen Våld i nära relation och hoppas att den ska vara givande.

Så här börjar du

 • 1. Andra antagningsbeskedet

  Om du har blivit antagen och vill ha din plats eller vill stå kvar som reserv behöver du inte svara på det andra antagningsbeskedet.

  Är du inte längre intresserad av din plats är det fint om du lämnar återbud så att en reserv kan få den. Återbud gör du enklast på Antagning.se. Är den möjligheten stängd går det bra att lämna återbud via Ladok (logga in med ditt Umu-id) eller kontakta ansvarig institution.

  Behöver du ansöka om stöd för funktionsnedsättning?

  Om du behöver stöd för funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan utbildningen börjar. Läs mer om vilket stöd du kan få och hur du ansöker på vår studentwebb.

  Fäll ihop
 • 2. Registrera dig på kursen

  När du har tackat ja till din plats, måste du registrera dig på kursen. På den här kursen ska du själv registrera dig via Ladok innan kursstart. Det kan du göra från och med 8 januari - 15 januari.

  Se en film om hur du registrerar dig på en kurs.

  För att kunna registrera dig på kursen måste du först aktivera ditt Umu-id. Se nedan för mer info.

  Har du inte registrerat dig senast 15 januari kan du förlora din plats.

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  15 januari

  Tid: kl 10:15

  Plats: Digitalt via zoom

  På kursintroduktionen går kursansvarig – Camilla Enoxon – igenom kursens innehåll och upplägg i mer detalj. På kursintroduktionen finns det också tillfälle för er studenter att ställa frågor!

  Kursen är en distanskurs med samlingsort Umeå. Den absoluta merparten av kursens föreläsningar ges "live" på  Zoom. Det kommer inte att finnas tillgång till inspelade versionen av de föreläsningarna. Det förekommer dock ett antal inspelade föreläsningar som kommer finnas tillgängliga under en begränsad tid på kurssidan. Kursen avslutas med fyra "fysiska" undervisningstillfällen som är förlagda under två dagar på Umeå universitets campus: ett vernissageseminarium där det som student är obligatoriskt att delta, två seminarium, samt ett panelsamtal där studenter kommer ha möjlighet att lyssna på och ställa frågor till inbjudna representanter från hälso- och sjukvården, Kvinnojouren samt Polisen. Deltagande studenter har under kursens gång även möjlighet att genomgå en webbkurs om Hedersrelaterat våld och förtryck.

  Fäll ihop

Om kursen

Ny vid Umeå universitet

 • Aktivera ditt Umu-id

  Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Umu-id kommer du behöva när du ska:
  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
  • kolla din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

  För att få tillgång till ditt Umu-id behöver du gå igenom vår aktiveringsguide. Detta kan du göra en vecka innan terminsstart, men ofta går det att göra tidigare än så. Du får inget särskilt meddelande från oss när det är möjligt att aktivera ditt användarkonto.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id.

  Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

  Fäll ihop
 • Beställ ditt Umu-kort

  När du är på något av våra campus kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

  Jag ansöker om Umu-kortet på en gång

  Fäll ihop
 • Sök stöd vid funktionsnedsättning

  Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

  Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

  Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

  Fäll ihop
 • Fråga Infocenter om det krånglar

  Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

  Hitta till Infocenter (Mazemap)

  Infocenter ger hjälp och stöd

  Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)