TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN
Grattis! Du är antagen till kursen vetenskaplig metod i polisiärt arbete, men innan du kan börja måste du göra några saker innan kursstart. Här får du veta vad du måste göra hur och när. Du kan även läsa lite mer om kursen, universitetet och livet som student. Hittar du inte de svar du behöver här så hör du bara av dig till oss via kontaktformuläret i slutet av sidan, så svarar vi.
Om du har blivit antagen och vill ha din plats, eller vill stå kvar som reserv, behöver du inte svara på det andra antagningsbeskedet. Är du inte längre intresserad av din plats är det fint om du lämnar återbud så att en reserv kan få den. Återbud gör du enklast på Mina sidor på Antagning.se. Är den möjligheten stängd går det bra att lämna återbud på Studentwebben (logga in med ditt Umu-id) eller kontakta ansvarig institution.
Om du behöver stöd för funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan utbildningen börjar. Läs mer om vilket stöd du kan få och hur du ansöker på vår studentwebb.
Fäll ihopNär du har tackat ja till din plats, måste du aktivera ditt Umu-id och sedan registrera dig på kursen. Följ stegen nedan. På Umeå universitet används något som heter Studentwebben för kursregistrering. På den här kursen måste du själv registrera dig via Studentwebben innan kursstart. Det kan du göra från och med 2023-03-15 till och med 2023-03-29. Om du inte har registrerat dig via Studentwebben senast den 2023-03-29 förlorar du din plats på kursen.
Vet du i förväg om att du inte har möjlighet att registrera dig under denna period måste du anmäla det till oss innan sista dag för registrering.
Om du drabbas av akut sjukdom eller annan oförutsedd händelse som gör att du inte kan registrera dig måste du kontakta oss så fort som möjligt (läkarintyg krävs).
För att kunna registrera dig på kursen måste du först aktivera ditt Umu-id.
Steg 1 Jag vill aktivera mitt Umu-id.
Steg 2 Jag har ett aktiverat Umu-id och vill registrera mig via Studentwebben.
Jag har ett aktiverat Umu-id men glömt mitt lösenord.
Fäll ihopUnder kursens gång kommer ni att skriva en individuell forskningsplan och genomföra fem mindre uppgifter relaterade till de fem teman som presenteras närmare på Canvas sidan. Varje tema bygger på varandra och parallellt med varje tema är det också bra att arbeta med forskningsplanen, som är slutexaminationen.
Vi har två obligatoriska träffar, en uppstartsträff den 22 mars, i direkt anslutning till avslutet på kursen ”Polisarbete i socialt utsatta områden”, samt en avslutsträff med opponering på varandras forskningsplaner den 25 eller 26 maj (halvklass). Ni kommer enbart att behöva närvara vid EN av dessa dagar. För att underlätta för er och oss tänkte vi så tidigt som möjligt ange DITT datum då det är max 12 personer/dag som gäller. Vi är naturligtvis öppna för ömmande skäl.
Där emellan sker undervisning delvis via videoverktyget Zoom. Det innebär att du som student behöver ha tillgång till en dator eller telefon med web-kamera, en bra internet-uppkoppling, och gärna hörlurar med mikrofon. Zoom når du via lärplattformen Canvas.
När du registrerar dig på din kurs i Studentwebben så kommer du även att få tillgång till kursen på lärplattformen Canvas https://www.canvas.umu.se/
Den första obligatoriska träffen på campus
Umeå universitet sker den 22 mars kl. 9.00-15.00. Kartlänk återfinns i schemat ovan.
Kursens teman är:
Tema 1: Forskningsprocessen 22 mars – 31 mars
Tema 2: Kvalitativa metoder 1 april - 11 april
Tema 3: Teori 11 april - 21 april
Tema 4: Kvantitativa metoder 21 april - 5 maj (handledning via zoom 21 april kl. 10.00)
Tema 5: Forskningsetik 5 maj - 13 maj
Eget arbete med forskningsplanen som ska vara klar den 19 maj, pågår under hela kursen.
Kursen ges till helt på distans och undervisningen sker då via lärplattformen Canvas. I Canvas kommer du att hitta allt du behöver veta om kursen, så som kursmaterial, studieguide, föreläsningar, instruktioner och uppgifter.
Kom ihåg! För att få tillgång till Canvas måste du först:
1. Aktivera ditt Umu-id
2. Registrera dig på kursen i Studentwebben
För att du ska få aviseringar behöver du prenumerera på kursen diskussionsforum. Mer om detta och inställningar för avisering till egen e-post hittar du på sidan för "Stöd för studenter i Canvas": https://umu.instructure.com/courses/37
Fäll ihopVid frågor om kursens innehåll och upplägg, kontakta ansvarig lärare.
Vid frågor om kursregistrering i studentwebben, lärplattformen osv, kontakta kursadministratören.
Fäll ihopAktivera ditt Umu-id
Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.
Umu-id kommer du behöva när du ska:
• registrera dig på kurser
• lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
• kolla din studentmejl
• skaffa Umu-kort
• använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.
Jag vill aktivera mitt Umu-id.
Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.
Fäll ihopBeställ ditt Umu-kort
När du är på något av våra campus kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.
Jag ansöker om Umu-kortet på en gång
Fäll ihopSe på digitala studiestartsföreläsningar
Om du inte har pluggat hos oss tidigare kan det vara mycket att komma in i och hålla reda på. Välkommen till våra digitala föreläsningar 22-25 augusti då vi guidar dig genom studiestarten. Tittar gör du var du vill, föreläsningarna ges i Zoom. Det här får du vet mer om:
Se datum och tid för varje föreläsning via länken.
Fäll ihop
Sök stöd vid funktionsnedsättning
Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.
Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.
Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.
Fäll ihopFråga Infocenter om det krånglar
Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.
Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.
Hitta till Infocenter (Mazemap)
Fäll ihop