Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Idrottsvetenskapliga programmet med inriktning mot strategiskt ledarskap och utveckling

Hej! Vad kul att du kommit in på Idrottsvetenskapliga programmet i Umeå! I det här brevet får du viktig och användbar information om allt du behöver veta inför hösten, så läs det noggrant. Om du har frågor är du välkommen att kontakta din programvägledare Camilla Jonsson via kontaktformuläret längst ner.

Så här börjar du

 • 2. Registrera dig på kursen

  När du har tackat ja till din plats, blir nästa steg att registrera dig på programmets första kurs. Det kan du ENBART göra mellan den 24 augusti och 1 september 2020. Men vi kommer också att genomföra ett upprop första dagen vi ses på universitetet. 

  Vet du i förväg om att du inte har möjlighet att registrera dig under denna period måste du anmäla det till oss innan sista dag för registrering, via kontaktformuläret längst ner. Skulle du drabbas av akut sjukdom eller annan oförutsedd händelse som gör att du inte kan registrera dig, måste du kontakta oss så fort som möjligt!

  För att kunna registrera dig på kursen behöver du ett aktivt Umu-id. Instruktioner om hur du aktiverar det får du under "Ny vid Umeå universitet" längre ned på den här sidan. Där finns också länk till Studentwebben, där du registrerar dig. På programintroduktionen 31 augusti kommer också hjälp att finnas att tillgå.

  Programmet har i samband med första dagen ett upprop som det är viktigt att du kommer till. Har du av någon anledning inte möjlighet att närvara på uppropet, men vill behålla din plats på programmet, måste du meddela det till din programvägledare Camilla Jonsson innan uppropet. Gör du inte det, förlorar du din studieplats som då erbjuds nästa person på reservlistan.

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  Måndag 31/8-20 (intro-föreläsningar startar 26/8)

  Tid: 8:15

  Schemat ovan gäller enbart för din första kurs "Idrottspedagogiska perspektiv på utmaningar inom idrottens område 7,5 hp" som startar onsdag 3 september. Programintroduktionens startar tidigare. Se info nedan. Hitta till din sal genom att skriva in salsnumret på kartan.

  Fäll ihop

Om kursen

 • De första dagarna på programmet - Introduktionsdagar

  Höstterminen börjar med två dagar allmän information. Onsdag 26/8 pågår mellan 9:00-14:00 och för torsdag 27/8 mellan 9:00-12:15. Föreläsningarna genomförs helt online och är viktiga att du ta del av. Schema med exakta tider och innehåll för varje pass skickas ut via mail 14 dagar innan, tillsammans med intruktioner på var du hittar föreläsningarna.

  Själva programintroduktionen startar måndag 31/8. Den sker både på campus (alltså på univeristetet) och online. Förutom upprop, så presenterar vi oss och innehållet i programmet. Du får träffa programvägledaren Camilla Jonsson och programmets ansvarige sammordnare Peter Åström. Peter är en av de lärare som också undervisar på programmet och Camilla blir din stödperson under dina tre år på utbildningen. Du får också träffa representanter från Idrottshögskolan som berättar om vad de gör för alla som går en idrottsutbildning vid Umeå universitet, IT-supporten samt representanter från din studentföreningen och faddrar.

  OBS! Delar av programintroduktionen kommer att ske i grupp. Vilken grupp du tillhör samt schema för introduktionsdagarna skickas ut via e-post till dig 14 dagar innan terminsstart.

  På IVPs programhemsida finns mer information om programmet:

  IVPs programhemsida

  Fäll ihop
 • Frågor under sommaren?

  Under sommaren arbetar två av våra studenter, Matilda Falck och Wilma Eliasson som sommarringare. De kommer att kontakta dig via telefon någon gång under vecka 29-30 efter att du fått ditt antagningsbesked. De kommer först att skicka dig ett SMS som meddelar att de kommer att ringa. Ta chansen att prata med den som ringer och ställ de frågor du har inför att du ska tacka ja till din studieplats och innan studiestarten. 

  Du kan också kontakta din programvägledare Camilla Jonsson genom kontaktformuläret nedan. Hon har semester under tiden sista svarsdag är, men  är åter på kontoret 10 augusti. Infocenter är öppet hela sommaren och kan besvara de flesta frågor via telefon.

  Fäll ihop
 • Om du vill söka studiemedel under din studietid

  Vid ansökan om studiemedel anger du följande terminstider:

  Höstterminen: 31 augusti 2020 - 17 januari 2021
  Vårterminen: 18 januari 2021 - 6 juni 2021

  Vi rekommenderar att du ansöker om studiemedel för två terminer i taget. För mer information besök CSN.

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Aktivera ditt Umu-id

  Som student behöver du ett Umu-id (ditt användarkonto). Ditt Umu-id använder du för att till exempel

  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor och uppgifter och se dina studieresultat
  • komma åt din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets trådlösa nätverk.

  När du är ny student får du automatiskt ett användarkonto när du antagits, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Så här aktiverar jag mitt Umu-id.

  Det här funkar ju inte. Hjälp!

  Om du får problem att att logga in eller aktivera ditt Umu-id så kontakta IT-supporten Servicedesk där du kan ställa frågor och få hjälp.

  Fäll ihop
 • Skaffa Umu-kort

  När du är på våra campus i Umeå och Örnsköldsvik kommer du att behöva ett Umu-kort. Det är ett kort som fungerar som

  • passerkort
  • lånekort för universitetsbiblioteket
  • kopierings- och utskriftskort.

  Du får inte kortet automatiskt, utan måste själv ansöka om att få det.

  Ansök om Umu-kort.

  Fäll ihop
 • Digitala studiestartsföreläsningar 10-13 januari

  Har du inte pluggat hos oss tidigare så kan det vara mycket att komma in i och hålla reda på. Välkommen till våra digitala föreläsningar 10-13 januari då vi guidar dig genom studiestarten. Föreläsningarna är ca en timme lång och ges i Zoom. Vad vill du veta mer om?

  • Ny på universitetet – en överblick
  • Varför finns studentkåren?
  • IT-tjänster för studenter
  • Studera med funktionsnedsättning
  • Hjälp för att söka, skriva och studera
  • Akademiskt skrivande och studieteknik
  • Din hälsa under studietiden
  • Om existentiell hälsa, mening och balans
  Fäll ihop
 • Tillgång till hela Microsoft Office 365

  Under din studietid har du gratis tillgång till hela Microsoft Office 365. I Office 365 ingår bland annat Teams, Word, Excel, Powerpoint, Whiteboard Forms, din studentmejl och en mängd andra tjänster. Allt för att underlätta studierna och ditt samarbete med andra studenter. För att få tillgång till Office behöver du först aktivera ditt Umu-id.

  Office 365 och hur jag installerar det.

  Fäll ihop
 • Om något krånglar finns Infocenter

  Infocenter hjälper dig med det du kan behöva för att ta dig genom de första veckorna som ny student. Här kan du till exempel få hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokaler eller träffa en studievägledare. Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare. Infocenter håller till i huset Universum, mitt på Campus Umeå. 

  Hitta till Infocenter på Campus Umeå.

  Infocenter – ger svar, hjälp och vägledning.

  Fäll ihop

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)