"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Idrottsvetenskapliga programmet med inriktning mot strategiskt ledarskap och utveckling

Hej! Vad kul att du kommit in på Idrottsvetenskapliga programmet i Umeå! I det här brevet får du viktig och användbar information om allt du behöver veta inför hösten, så läs det noggrant. Om du har frågor är du välkommen att kontakta din programvägledare Camilla Jonsson via kontaktformuläret längst ner.

Så här börjar du

 • 2. Registrera dig på kursen

  När du har tackat ja till din plats, blir nästa steg att registrera dig på programmets första kurs. Det kan du ENBART göra mellan den 24 augusti och 1 september 2020. Men vi kommer också att genomföra ett upprop första dagen vi ses på universitetet. 

  Vet du i förväg om att du inte har möjlighet att registrera dig under denna period måste du anmäla det till oss innan sista dag för registrering, via kontaktformuläret längst ner. Skulle du drabbas av akut sjukdom eller annan oförutsedd händelse som gör att du inte kan registrera dig, måste du kontakta oss så fort som möjligt!

  För att kunna registrera dig på kursen behöver du ett aktivt Umu-id. Instruktioner om hur du aktiverar det får du under "Ny vid Umeå universitet" längre ned på den här sidan. Där finns också länk till Studentwebben, där du registrerar dig. På programintroduktionen 31 augusti kommer också hjälp att finnas att tillgå.

  Programmet har i samband med första dagen ett upprop som det är viktigt att du kommer till. Har du av någon anledning inte möjlighet att närvara på uppropet, men vill behålla din plats på programmet, måste du meddela det till din programvägledare Camilla Jonsson innan uppropet. Gör du inte det, förlorar du din studieplats som då erbjuds nästa person på reservlistan.

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  Måndag 31/8-20 (intro-föreläsningar startar 26/8)

  Tid: 8:15

  Schemat ovan gäller enbart för din första kurs "Idrottspedagogiska perspektiv på utmaningar inom idrottens område 7,5 hp" som startar onsdag 3 september. Programintroduktionens startar tidigare. Se info nedan. Hitta till din sal genom att skriva in salsnumret på kartan.

  Fäll ihop

Om kursen

 • De första dagarna på programmet - Introduktionsdagar

  Höstterminen börjar med två dagar allmän information. Onsdag 26/8 pågår mellan 9:00-14:00 och för torsdag 27/8 mellan 9:00-12:15. Föreläsningarna genomförs helt online och är viktiga att du ta del av. Schema med exakta tider och innehåll för varje pass skickas ut via mail 14 dagar innan, tillsammans med intruktioner på var du hittar föreläsningarna.

  Själva programintroduktionen startar måndag 31/8. Den sker både på campus (alltså på univeristetet) och online. Förutom upprop, så presenterar vi oss och innehållet i programmet. Du får träffa programvägledaren Camilla Jonsson och programmets ansvarige sammordnare Peter Åström. Peter är en av de lärare som också undervisar på programmet och Camilla blir din stödperson under dina tre år på utbildningen. Du får också träffa representanter från Idrottshögskolan som berättar om vad de gör för alla som går en idrottsutbildning vid Umeå universitet, IT-supporten samt representanter från din studentföreningen och faddrar.

  OBS! Delar av programintroduktionen kommer att ske i grupp. Vilken grupp du tillhör samt schema för introduktionsdagarna skickas ut via e-post till dig 14 dagar innan terminsstart.

  På IVPs programhemsida finns mer information om programmet:

  IVPs programhemsida

  Fäll ihop
 • Frågor under sommaren?

  Under sommaren arbetar två av våra studenter, Matilda Falck och Wilma Eliasson som sommarringare. De kommer att kontakta dig via telefon någon gång under vecka 29-30 efter att du fått ditt antagningsbesked. De kommer först att skicka dig ett SMS som meddelar att de kommer att ringa. Ta chansen att prata med den som ringer och ställ de frågor du har inför att du ska tacka ja till din studieplats och innan studiestarten. 

  Du kan också kontakta din programvägledare Camilla Jonsson genom kontaktformuläret nedan. Hon har semester under tiden sista svarsdag är, men  är åter på kontoret 10 augusti. Infocenter är öppet hela sommaren och kan besvara de flesta frågor via telefon.

  Fäll ihop
 • Om du vill söka studiemedel under din studietid

  Vid ansökan om studiemedel anger du följande terminstider:

  Höstterminen: 31 augusti 2020 - 17 januari 2021
  Vårterminen: 18 januari 2021 - 6 juni 2021

  Vi rekommenderar att du ansöker om studiemedel för två terminer i taget. För mer information besök CSN.

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Aktivera ditt Umu-id

  Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Umu-id kommer du behöva när du ska:
  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
  • kolla din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

  För att få tillgång till ditt Umu-id behöver du gå igenom vår aktiveringsguide. Detta kan du göra en vecka innan terminsstart, men ofta går det att göra tidigare än så. Du får inget särskilt meddelande från oss när det är möjligt att aktivera ditt användarkonto.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id.

  Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

  Fäll ihop
 • Beställ ditt Umu-kort

  När du är på något av våra campus kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

  Jag ansöker om Umu-kortet på en gång

  Fäll ihop
 • Sök stöd vid funktionsnedsättning

  Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

  Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

  Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

  Fäll ihop
 • Fråga Infocenter om det krånglar

  Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

  Hitta till Infocenter (Mazemap)

  Infocenter ger hjälp och stöd

  Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)