Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Idrottsvetenskapliga programmet med inriktning mot strategiskt ledarskap och utveckling

Grattis till att du kommit in på Idrottsvetenskapliga programmet (IVP) i Umeå! I det här brevet får du viktig och användbar information om allt du behöver veta inför hösten, så läs det noggrant. Om du har frågor är du välkommen att kontakta din programvägledare via kontaktformuläret längst ner.

Så här börjar du

 • 2. Registrera dig på kursen

  Glöm inte att tacka ja till din plats senast 23 juli på antagning.se (Urval 1). För senare antagning krävs inget svar.

  Därefter blir nästa steg att registrera dig på programmets första kurs. Det kan du ENBART göra mellan den 23 augusti och 31 augusti 2021.

  Vet du i förväg om att du inte har möjlighet att registrera dig under gällande period måste du anmäla det till oss innan sista dag för registrering, via kontaktformuläret längst ner. Skulle du drabbas av akut sjukdom eller annan oförutsedd händelse som gör att du inte kan registrera dig, måste du kontakta oss så fort som möjligt!

  För att kunna registrera dig, behöver du ett aktivt Umu-id. Instruktioner om hur du aktiverar det hittar du under "Ny vid Umeå universitet" längre ned på den här sidan. Där finns också länk till Studentwebben, där själva registreringen sker. På programintroduktionen kommer också hjälp finnas att tillgå.

  Programmet har i samband med första dagen ett upprop som det är viktigt att du kommer till. Har du av någon anledning inte möjlighet att närvara på uppropet, men vill behålla din plats på programmet, måste du meddela det till din programvägledare, Camilla Jonsson innan uppropet. Gör du inte det, förlorar du din studieplats som då erbjuds nästa person på reservlistan.

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  Måndag 30 augusti 2021

  Tid: 9:00

  Schemat ovan gäller enbart första kursen på programmet.

  Programintroduktionens startar tidigare. Se info nedan. Hitta till din sal genom att skriva in salsnumret på kartan.

  Fäll ihop

Om kursen

 • De första dagarna på programmet - Introduktionsdagar

  Vi välkomnar dig till Umu och IVP genom en introduktion som består av tre steg:

  Steg 1: Introduktionsföreläsningar "Ny på universitetet" pågår mellan den 24-27 augusti. Introduktionsföreläsningarna vänder sig till samtliga nya studenter vid Umeå universitet. Vi uppmuntrar alla att ta del av dessa, då informationen som presenteras under dessa dagar, INTE kommer att behandlas i steg 2 och 3.  Föreläsningarna genomförs helt Live online (men spelas också in). Schema med exakta tider och innehåll för varje pass finns här: https://www.umu.se/student/mina-studier/ny-student/ny-pa-universitetet-studiestartsforelasningar/

  Steg 2: Programintroduktion IVP pågår mellan 30 augusti och 1 september.  Vi ses både på campus (alltså på univeristetet) och online. Förutom upprop, så presenterar vi oss och innehållet i programmet. Du får träffa programvägledaren Camilla Jonsson och programmets ansvarige sammordnare Peter Åström. Du får också träffa representanter från Idrottshögskolan som berättar om vad de gör för alla idrottsstudenter vid Umeå universitet, IT-supporten som ger stöd för komma igång med Umu-id och plattformar samt representanter från din studentförening och faddrar. Det är viktigt att du kommer på dessa dagar, annars förlorar du din plats på programmet. Om platser inte fylls kommer extra reserver att kallas den 31 augusti.

  OBS! Delar av programintroduktionen kommer att ske i grupp. Vilken grupp du tillhör samt schema för programintroduktionsdagarna skickas ut via e-post till dig ca 14 dagar innan terminsstart.

  Steg 3: Kursstart 13:00 för programmets första kurs: Idrottspedagogiska perspektiv på utmaningar inom idrottens område 7,5 hp. Schema visas ovan. Kursansvarig lärare är Anna Aggestål.

  På IVPs programhemsida finns mer information om programmet:

  IVPs programhemsida


  Vi hälsar dig varmt välkommen till oss!

  Fäll ihop
 • Har du frågor under sommaren?

  Under sommaren arbetar IVP-studenterna Linn Flennersjö och Melinda Johansson som sommarringare. De kommer att kontakta dig som antas vid Urval 1, via telefon någon gång under vecka 29, efter att du fått ditt antagningsbesked. De skickar först ett SMS och därefter ringer de upp dig vid överrenskommen tid. Ta chansen att ställa de eventuella frågor som dyker upp, så att du kan besvara ditt antagningsbesked. Vi hoppas såklart att du vill tacka ja till din studieplats! Linn och Melinda kan besvara de vanligaste frågona om Umu, programmet, studietiden, bostad etc.

  Du kan också kontakta din programvägledare Camilla Jonsson genom kontaktformuläret nedan. Hon har dock semester under 19 juli - 19 augusti. Infocenter är öppet hela sommaren och kan besvara de flesta frågor via telefon.

  För dig som antas under Urval 2 eller från reservlistan fram tills programstart, är välkommen att maila programvägledaren efter 19 augusti om du har frågor.

  Fäll ihop
 • Om du vill söka studiemedel under din studietid

  Vid ansökan om studiemedel ange följande terminstider:

  Höstterminen: 30 augusti 2021 - 16 januari 2022
  Vårterminen: 17 januari 2022 - 5 juni 2022

  Vi rekommenderar att du ansöker om studiemedel för hela läsåret, dvs. för två terminer i taget. För mer information besök CSN.

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Aktivera ditt Umu-id

  Som student behöver du ett Umu-id (ditt användarkonto). Ditt Umu-id använder du för att till exempel

  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor och uppgifter och se dina studieresultat
  • komma åt din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets trådlösa nätverk.

  När du är ny student får du automatiskt ett användarkonto när du antagits, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Så här aktiverar jag mitt Umu-id.

  Det här funkar ju inte. Hjälp!

  Om du får problem att att logga in eller aktivera ditt Umu-id så kontakta IT-supporten Servicedesk där du kan ställa frågor och få hjälp.

  Fäll ihop
 • Skaffa Umu-kort

  När du är på våra campus i Umeå och Örnsköldsvik kommer du att behöva ett Umu-kort. Det är ett kort som fungerar som

  • passerkort
  • lånekort för universitetsbiblioteket
  • kopierings- och utskriftskort.

  Du får inte kortet automatiskt, utan måste själv ansöka om att få det.

  Ansök om Umu-kort.

  Fäll ihop
 • Digitala studiestartsföreläsningar 10-13 januari

  Har du inte pluggat hos oss tidigare så kan det vara mycket att komma in i och hålla reda på. Välkommen till våra digitala föreläsningar 10-13 januari då vi guidar dig genom studiestarten. Föreläsningarna är ca en timme lång och ges i Zoom. Vad vill du veta mer om?

  • Ny på universitetet – en överblick
  • Varför finns studentkåren?
  • IT-tjänster för studenter
  • Studera med funktionsnedsättning
  • Hjälp för att söka, skriva och studera
  • Akademiskt skrivande och studieteknik
  • Din hälsa under studietiden
  • Om existentiell hälsa, mening och balans
  Fäll ihop
 • Tillgång till hela Microsoft Office 365

  Under din studietid har du gratis tillgång till hela Microsoft Office 365. I Office 365 ingår bland annat Teams, Word, Excel, Powerpoint, Whiteboard Forms, din studentmejl och en mängd andra tjänster. Allt för att underlätta studierna och ditt samarbete med andra studenter. För att få tillgång till Office behöver du först aktivera ditt Umu-id.

  Office 365 och hur jag installerar det.

  Fäll ihop
 • Om något krånglar finns Infocenter

  Infocenter hjälper dig med det du kan behöva för att ta dig genom de första veckorna som ny student. Här kan du till exempel få hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokaler eller träffa en studievägledare. Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare. Infocenter håller till i huset Universum, mitt på Campus Umeå. 

  Hitta till Infocenter på Campus Umeå (Mazemap).

  Infocenter – ger svar, hjälp och vägledning.

  Fäll ihop

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)