"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Sjuksköterskeprogrammet

Institutionen för omvårdnad hälsar dig varmt välkommen till utbildningen för sjuksköterskeexamen med studier inom ämnet omvårdnad. Vi hoppas och tror att din studietid kommer att uppfylla dina förväntningar, utveckla dina kunskaper och färdigheter, din professionella kompetens samt att studierna är personligt utvecklande.

Så här börjar du

 • 2. Registrera dig på kursen

  Kursregistrering sker efter kursstart om du har anmält dig till första kursen i lärplattformen Canvas genom att du har svarat på frågan att du vill läsa kursen senast kl. 10.00 den 17/1 2022, och sköts av personal på institutionen.

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  2022-01-17

  Tid: Senast kl. 10.00

  Plats: Lärplattformen Canvas (läs mer nedan).

  OBS! Anmälan till uppropet är obligatoriskt!

  Den som inte är anmäld på kursen enligt anvisningar senast kl. 10.00 den 17/1 förlorar sin utbildningsplats om inte särskilda skäl meddelats. Reserv kallas omedelbart.

  Återbud: Har du tackat ja till en utbildningsplats och inte längre har för avsikt att studera - Lämna då snarast återbud på www.antagning.se - logga in. Meddelande om ditt återbud är viktigt och möjliggör att vi kan kalla reserv och någon annan person kan antas till utbildningsplatsen.

  Fäll ihop

Om kursen

 • Om programmet

  Schemat till programmets först kurs finns tillgängligt 4 veckor före kursstart via lärplattformen Canvas, direktlänk: https://www.canvas.umu.se/courses/5413/assignments/syllabus

  Utbildningen är delvis nätbaserad, med obligatoriska träffar i Örnsköldsvik. Undervisningen sker till stor del via nätet men verksamhetsförlagd utbildning (VFU) och träning i praktiska moment innebär fysisk närvaro på din studieort med omnejd, och utgör drygt en tredjedel av utbildningen. Förutom VFU innehåller varje termin 1-5 träffar à 2-5 dagar på studieorten.

  Viktig information angående verksamhetsförlagd utbildning (VFU) inom Region Västernorrland

  Totalt inom Sjuksköterskeprogrammet är det 32 veckors obligatorisk VFU (praktik) vilket utgör 3 veckor i termin 2, 5 veckor i termin 3 och 12 veckor i termin 4 och i termin 6, samt 2 dagars auskultation i termin 1. VFU sker inom studieortens avtalsområde, delar av Västernorrland, oftast på studieorten med omnejd.

  På grund av den pågående covid-19 pandemin så kan eventuella beslut tas av Region Västernorrland om vaccinationskrav mot covid-19 vid verksamhetsförlagd utbildning (praktik).

  Om Region Västernorrland skulle fatta ett sådant beslut kan det innebära att du som är ovaccinerad mot covid-19 inte kommer kunna genomföra VFU (praktik) och auskultation inom regionens verksamheter. Umeå universitet har tidigare tagit ett beslut att följa mottagande verksamheters beslut om krav för deltagande i deras verksamhet FS 1.1-821-21, https://www.umu.se/globalassets/fristaende-webbar/regelverk/lokaler-it-och-miljo/covid-19-beslut/beslut-med-anledning-av-covid-19-avseende-perioden-2-november-2021-till-och-med-16-januari-2022.pdf.

  Eventuella beslut angående detta kommer kommuniceras till studenter via lärplattformen Canvas.

  Region Västerbotten har tidigare fattat ett sådant beslut. Mer information kring detta finns på länk: https://www.umu.se/covid-19/vfu-for-dig-inom-halso--och-sjukvard/

  Fäll ihop
 • Dina studier

  Programmets första kurs startar måndagen den 17/1. Senast kl. 10.00 ska du har anmält dig i kursen enligt anvisningar i Canvas.

  Första kursveckan, vecka 3, bedrivs studier på hemorten med schemalagda träffar via lärplattformen. Första möjlighet att träffa kursansvarig lärare och studiekamrater online i e-mötesrum ZOOM är den 18/1 kl. 9.00 - ca 10.00. Information om hur du kommer i gång med ZOOM finns på kurssidan i Canvas. 
   
  Vecka 5 är schemalagd som kursträff med obligatorisk närvaro på studieorten, för närmare detaljer se schema. 

  Du behöver aktivera ditt användarkonto Umu-id (se nedan ”Aktivera användarkonto") för att kunna logga in på lärplattformen Canvas. Där finner du programmets kurser samt övrig programinformation, information om verksamhetsförlagd utbildning (VFU), vaccinationsprogrammet osv. Programmets första kurs som du ska logga in på är:

  Sjuksköterskans profession – introduktion (distans) VT22

  Studentwebben: logga in med ditt Umu-id för att ta del av mer sidor för studenter.

  Länk (studentwebben): https://www.umu.se/student/ 

  Fäll ihop
 • Lärplattform Canvas

  Du loggar in med hjälp av ditt användarkonto/UMU-id (se information om UMU-id under "Aktivera användarkonto" längre ner på sidan). Så här loggar du in i Canvas:

  1. Länk till lärplattformen: http://www.canvas.umu.se

  2. Logga in i Canvas med ditt UMU-id

  3. Du finner din kurs under ”Översikt"

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Aktivera ditt Umu-id

  Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Umu-id kommer du behöva när du ska:
  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
  • kolla din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

  För att få tillgång till ditt Umu-id behöver du gå igenom vår aktiveringsguide. Detta kan du göra en vecka innan terminsstart, men ofta går det att göra tidigare än så. Du får inget särskilt meddelande från oss när det är möjligt att aktivera ditt användarkonto.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id.

  Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

  Fäll ihop
 • Beställ ditt Umu-kort

  När du är på något av våra campus kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

  Jag ansöker om Umu-kortet på en gång

  Fäll ihop
 • Sök stöd vid funktionsnedsättning

  Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

  Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

  Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

  Fäll ihop
 • Fråga Infocenter om det krånglar

  Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

  Hitta till Infocenter (Mazemap)

  Infocenter ger hjälp och stöd

  Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)