TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ
Du är antagen till Vårdadministrativa programmet, men innan du kan börja måste du göra några saker. Här får du veta vad du måste göra, hur och när. Du kan även läsa lite mer om programmet, universitetet och livet som student. Hittar du inte de svar du behöver här så hör du bara av dig till oss via kontaktformuläret i slutet av sidan, så svarar vi. Vi hälsar dig varmt välkommen och hoppas att du ska få en mycket givande studietid!
Om du har blivit antagen till en utbildning eller fått en reservplats behöver du tacka ja för att behålla din plats. Vill du inte ha din plats, kan du låta en reserv få den genom att lämna återbud. Tacka ja eller nej gör du på Mina sidor på Antagning.se senast den 22 juli 2022.
Om du behöver stöd för funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan utbildningen börjar. Läs mer om vilket stöd du kan få och hur du ansöker på vår studentwebb.
Fäll ihopNär du har tackat ja till din plats, måste du registrera dig på första kursen; Vårdens administration, organisation och politik. På den här kursen ska du själv logga in och registrera dig via studentwebben. Det kan du göra från och med torsdag 25 augusti till och med torsdag 1 september. Om du inte har registrerat dig senast den 1 september 2022 förlorar du din plats på programmet.
Vet du i förväg om att du inte har möjlighet att registrera dig under denna period måste du anmäla det till oss innan sista dag för registrering. Om du drabbas av akut sjukdom eller annan oförutsedd händelse som gör att du inte kan registrera dig måste du kontakta oss så fort som möjligt (läkarintyg krävs).
Om du inte vill behålla din plats på kursen ber vi dig lämna återbud.
För att kunna registrera dig på kursen måste du först aktivera ditt Umu-id.
Jag vill aktivera mitt Umu-id.
(Länka till: https://www.umu.se/student/vi-hjalper-dig/it-tjanster/umu-id/)
Jag har ett aktiverat Umu-id och vill registrera mig.
(Länka till: https://www.umu.se/student)
Jag har ett aktiverat Umu-id men glömt mitt lösenord.
(Länka till: https://www.umu.se/student/vi-hjalper-dig/it-tjanster/umu-id/glomt-losenord-eller-anvandarnamn/)
Terminen börjar måndag den 29/8 med den första kursen Vårdens administration, organisation och politik. Från och med det datumet kommer kurssajten finnas tillgängligt på Canvas (mer information om kurssajter nedan). Ansvariga på den första kursen, är Fredrik Olsson Spjut, Enheten för ekonomisk historia och Rolf Hugosson, Statsvetenskapliga institutionen.
Pga. den rådande Covid19 pandemin kommer vi inte ha en inledande träff i Umeå som vi brukar. Istället kommer vi genomföra en digital introduktionsträff via Zoom (mer information om Zoom hittar du längre ned). Denna träff kommer ske Måndagen 30 augusti från 13.00 fram till ca 16.00. Under den träffen kommer information om programmets upplägg, studieteknik m.m. ges så det är av största vikt att du deltar på denna träff.
Programmet är i huvudsak nätburet och går på heltid. Det betyder att du skall ägna ca 40 timmar per vecka åt studierna. För att klara utbildningen behöver du ha tillgång till en dator med webbläsare och webbkamera med mikrofon samt en bra bredbandsuppkoppling. Ett fåtal träffar under utbildningen kommer att äga rum i Umeå när det krävs, t ex när du och dina kurskamrater skall arbeta med dataprogram som inte får spridas. Mer information om dessa träffar kommer ges under den inledande Zoom-träffen 30 augusti.
Vid frågor om programmet kontakta
Programsamordnare Jonatan Svanlund jonatan.svanlund@umu.se
Studieadministratör Maria Lindström maria.lindstrom@umu.se
Vi anväder Canvas som lärplattform på programmet. Ni kommer att få tillgång till kurssajter på Canvas allteftersom ni påbörjar nya kurser. Kursajten för er första kurs Vårdens administration, organisation och politik kommer vara tillgänglig från 29/8 kl. 08:00 Utöver kursajterna kommer ni även ha tillgång till en programsajt (VADM22) som kommer följa med er under hela er utbildning. På VADM22-sidan kommer ni hitta mer generell information om programmet bland annat länken till den inledande träffen på Zoom. Programsidan kommer finnas tillgänglig ca två veckor innan kursstarten.
När du aktiverat ditt UMU-id når du lärplattformen Canvas via länkarna/genvägarna på studentwebben, www.student.umu.se. Mer information om våra lärplattformer och andra IT-tjänster finns på www.student.umu.se/om-system-och-it-tjanster-for-studenter. Via denna länk hittar ni även information om Zoom. Se till att ladda ned Zoom och sätta in er i hur denna fungerar i god tid innan träffen den 30 augusti.
Fäll ihopNy student – det du behöver göra och veta
Här finns det du behöver tänka på innan du börjar, samlat på ett och samma ställe för en lyckad start. Både för dig som studerar på campus eller för dig som läser helt på distans. Varmt välkommen och lycka till med dina studier hos oss!
Ny student – det du behöver göra och veta
Fäll ihopAktivera ditt Umu-id
Som student behöver du ett Umu-id (ditt användarkonto). Ditt Umu-id använder du för att till exempel
När du är ny student får du automatiskt ett användarkonto när du antagits, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.
Så här aktiverar du ditt Umu-id.
Det här funkar ju inte. Hjälp!
Om du får problem att att logga in eller aktivera ditt Umu-id så kontakta IT-supporten Servicedesk där du kan ställa frågor och få hjälp.
Fäll ihopSkaffa Umu-kort
När du är på våra campus i Umeå och Örnsköldsvik kommer du att behöva ett Umu-kort. Det är ett kort som fungerar som
Du får inte kortet automatiskt, utan måste själv ansöka om att få det. Så här gör du för att ansöka om ditt Umu-kort.
Fäll ihopDu har tillgång till hela Microsoft Office 365
Under din studieted har du gratis tillgång till hela Microsoft Office 365. I Office 365 ingår bland annat Teams, Word, Excel, Powerpoint, Whiteboard Forms, din studentmejl och en mängd andra tjänster som kan underlätta studierna och ditt samarbete med andra studenter. För att få tillgång till Office behöver du först aktivera ditt Umu-id.
Läs om Office 365 och hur du installera det.
Fäll ihopOm något krånglar finns Infocenter
Mitt på Campus Umeå i huset Universum (ja, det heter så) ligger Infocenter som ger svar, hjälp och vägledning. De hjälper dig med det du kan behöva för att ta dig genom de första veckorna som ny student. Du kan exempel få hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokaler eller träffa en studievägledare. Infocenter kan svara på de flesta frågor, och har de inte ett svar direkt så vet de var och hur de vägleder dig vidare.
Här ligger Infocenter på Campus Umeå.
Fäll ihopSave the date – välkomstmässa 1 september
Nu börjar det – din nya fas i livet. Studentlivet är såklart mer än bara föreläsningar och nudlar, därför ger vi dig chansen att upptäcka mer av vad Umeå har att erbjuda. Kom och träffa 100-tals utställare som berättar om sin grej. Det handlar om nöjen, hälsa, bostad och extraknäck.
Välkommen till Välkomstmässan 1 september 2022!
Fäll ihop