"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Guide till biblioteket: Region Västerbotten

Du som är anställd vid Region Västerbotten kan få hjälp av Medicinska biblioteket i ditt arbete - med allt från informationssökning publicering, databaser och tidskrifter till att låna böcker och beställa artiklar på fjärrlån.

Åtkomst till böcker, databaser och tidskrifter via Umeå universitetsbibliotek

Låna böcker

Som anställd vid Region Västerbotten är du välkommen att låna tryckta böcker på Umeå universitetsbiblioteket. Du skaffar lånekort genom att fylla i formuläret för allmänheten och därefter hämtar du ut lånekortet i någon av våra informationsdiskar. Ta med giltig fotolegitimation. Därefter kan du låna böcker på våra tre enheter:

  • Medicinska biblioteket
  • Universitetsbiblioteket
  • Biblioteket Konstnärligt campus.

Om du är anknuten till universitetet och har ett Umu-kort så fungerar det som ditt lånekort.

Hitta det du behöver i våra samlingar

På våra bibliotek får du tillgång till många olika typer av samlingar, både digitala resurser och fysiskt material. Här finns bland annat den senaste vetenskapliga litteraturen, världsunika arkiv- och specialsamlingar, svensk skönlitteratur och mycket mer.

Om du inte hittar det material du söker efter i bibliotekets samlingar så kan du efterfråga det. Vi köper in eller fjärrlånar det du behöver för din yrkesutövning.

Databaser och tidskrifter

De databaser och tidskrifter som Region Västerbottens har tillgång till når du via regionens intranät. Behöver du handledning i dessa resurser är du välkommen att kontakta Medicinska biblioteket.

Databaser och tidskrifter som Umeå universitetsbibliotek prenumererar på får du tillgång till när du besöker biblioteket. Om du är anknuten till universitetet kan du använda resurserna även utanför biblioteket, du loggar då in med ditt Umu-id.

Informationssökning och referenshantering - individuellt eller för din arbetsgrupp 

Om du behöver hjälp med att söka i medicinska databaser eller kliniska beslutstöd, hålla dig uppdaterad kring nya forskningsrön eller hantera referenser kan biblioteket hjälpa dig på flera olika sätt. Du kan

  • delta i någon av våra kurser
  • boka tid för individuell handledning
  • få skräddarsydd undervisning för din arbetsgrupp
  • få hjälp med systematiska sökningar och kartläggningar av forskningsområden eller litteratursammanställningar genom att beställa ett sökuppdrag av biblioteket. 

För dig som är doktorand eller forskare vid Umeå universitet

Läs gärna våra guider som riktar sig till dig som bedriver forskning vid Umeå universitet.

Senast uppdaterad: 2024-06-27