Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Folkmängdsdatabasen

Folkmängdsdatabasen innehåller uppgifter om den totala befolkningen i Sveriges församlingar, städer och nuvarande kommuner vart tionde år under perioden 1810 till 1990.

Uppgifterna i Folkmängdsdatabasen är ursprungligen insamlade av Christian Svärd. Han har sedermera överlåtit sitt material till Demografiska databasen som i sin tur registrerat dem i en databas. Folkmängdsuppgifterna kommer huvudsakligen från SCB:s historiska publikationer, medan kompletterande uppgifter har hämtats från Tabellverkets folkmängdsformulär.

Du kan själv söka information ur denna databas genom att använda dig av det sökverktyg som DDB utvecklat och som kallas FOLKMÄNGD.

Läs med fördel dokumentationen som beskriver databasen folkmängd innan du börjar din sökning med sökverktyget FOLKMÄNGD.

Information om databasen FOLKMÄNGD (pdf).

BRA ATT VETA!

Folkmängdsdatabasen är Demografiska databasens egendom. Därför är det inte tillåtet att överföra informationen på automatisk väg till en egen databas. Det är inte heller tillåtet att använda informationen för kommersiella syften.

Vid publicering av arbeten där information från någon av CEDAR/DDB:s databaser används ska alltid "Demografiska databasen, CEDAR, Umeå universitet" anges som källa.