"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

INDIKO — kyrkböcker på nätet

Med sökverktyget INDIKO — kyrkböcker på nätet är det möjligt att söka sig tillbaka i historien genom församlingar som finns registrerade i kyrkoboksdatabasen POPUM, från slutet av 1600-talet ända fram till sekelskiftet 1900.

Användarvillkor

Ta del av vilka villkor som gäller för användning av sökverktyget INDIKO - kyrkböcker på nätet.

Med INDIKO — kyrkböcker på nätet kan du enkelt söka information om individer i den svenska historiska kyrkobokföringen, samt följa dem och deras familjer över tid och över generationer. Det är även möjligt att söka direkt i de olika källorna och återskapa sidor ur dessa med hjälp av sökverktyget.

Församlingar från följande områden är sökbara: församlingar i norra inlandet, Skellefteåområdet, Sundsvallsområdet, Linköpingsområdet samt församlingar i svenska Sápmi.

Det är även möjligt att söka information i födelse- och dödböckerna för församlingarna Bergsjö, Gnarp, Harmånger, Hassela, Ilsbo och Jättendal. Dessa församlingar är registrerade av andra organisationer och institutioner än CEDAR, men finns sökbara i INDIKO — kyrkböcker på nätet.

INDIKO — kyrkböcker på nätet är tillgängligt på svenska, engelska, finska och nordsamiska. Du väljer språk i själva verktyget.

 

Har du frågor om sökverktyget INDIKO — kyrkböcker på nätet?

Kontakta: indiko-support@umu.se.

Sökråd
Du måste ha JAVA installerat på din dator för att kunna använda sökverktyget. Om problem uppstår kontrollera din dators brandvägg. Sökverktyget kräver TCP-kommunikation på port 50000. OBS! Om INDIKO inte fungerar och det var länge sedan du laddade ner INDIKO.jar-filen föreslår vi att du laddar ner en ny version av den.
Senast uppdaterad: 2022-03-04