"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Detta p.g.a. skyddsåtgärder vid cyberattacken den 2 maj. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.

SHiPS

SHiPS – Swedish Historical Population Statistics, är ett sökverktyg som ger enkel tillgång till den unika statistiken från Tabellverket. Genom att visualisera uppgifterna på en karta och dessutom kunna ladda ned filer, diagram och kartor hoppas vi att många kommer att upptäcka den svenska historien på ett helt nytt sätt.

Uppgifterna i SHiPS består av års- och församlingsvisa data för åren 1749 till 1859. Det är möjligt att söka information om befolkningen i stort, liksom om antalet födda, döda, flyttningar och vigslar – oftast uppdelat efter kön.

Dessutom finns bearbetade uppgifter såsom födelse- och dödstal per 1 000 invånare uppdelat på kön, samt köns- och åldersindelad befolkningsstatistik. Du kan ange en mängd olika urvalskriterier och antingen se resultatet på en karta, i ett diagram eller i en tabell som sedan går att ladda ned.

LÄSTIPS: Ta med fördel del av användarhandledningen innan du börjar använda SHiPS. Läs även gärna "SHiPS beskrivning av verktyget".

Kontaktuppgifter för frågor om SHiPS

Senast uppdaterad: 2018-11-26