Huvudmenyn dold.

Längdskidåkningens kompetenscentrum (LKC) i Umeå

Välkommen till Längdskidåkningens kompetenscentrum (LKC) i Umeå! Som aktiv hos LKC studerar du samtidigt som du gör en fullständig elitsatsning på din idrott.

Samarbete

LKC är ett samarbete mellan Umeå universitet, Umeå kommun och Svenska Skidförbundet.

Ansökan till LKC i Umeå inför läsåret 2021-2022!

Ansökan till Längdskidåkningens kompetenscentrum i Umeå sker mellan 1 februari - 22 mars 2021. För att få ansöka till LKC krävs att du håller landslagsnivå eller nivån närmast under. Mer information och anmälan gör du till Svenska skidförbundet via denna länk.

Riktlinjer Covid-19 Elitidrottsstudenter, hösten 2020

Riktlinjer för tränings-, läger- samt testverksamheten inom Idrottshögskolans kompetenscentrum under hösten 2020 p.g.a. Covid-19

Examensarbete

Är du som student intresserade av att skriva ditt examensarbete om skidåkning på kandidatnivå eller magisternivå är du välkommen att kontakta Lars Selin, Svenska Skidförbundet.

Folksams elitidrottsförsäkring

Du som LKC-student har möjligheten att teckna Folksams elitidrottsförsäkring med samma villkor som Skidförbundet till en kostnad av 4 250 kr/år. Önskar du teckna Folksams elitidrottsförsäkring kontaktar du verksamhetsledare Elbert Karlsson

Välkommen att kontakta verksamhetsledare

Elbert Karlsson