"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Utbildning vid institutionen för ekologi, miljö och geovetenskap

Tycker du att världen är ohållbar? Kommer du att kunna åka skidor i svenska fjällen om 30 år? Tycker du att miljö och människor är viktiga? Vi har en för Sverige unik bredd inom miljö- och naturområdet. Välkommen till oss!

Är du nyfiken på att studera vid kandidatprogrammet i miljövetenskap eller kandidatprogrammet i biologi och geovetenskap hos oss?

Inför ansökningsperioden och programstart hösten 2024 så har du möjlighet att ställa dina frågor direkt till studenter på våra kandidatprogram. Mellan vecka 10-16 och vecka 28-31 så bemannar programstudenter följande mejladress: studentcontact.emg@umu.se

Svarstiden försöker hållas till inom 24h under vardagarna.

Du är välkommen att skicka in dina frågor om allt ifrån hur det känns att vara ny student, till frågor om Umeå som studentstad eller frågor om något av våra kandidatprogram inom biologi och geovetenskap eller miljövetenskap.

 

Utbildning på forskarnivå

Vill du bli doktorand på EMG?

Tekniskt-naturvetenskapligt basår

Om du saknar fullständig behörighet till våra kurser/program så kan Tekniskt-naturvetenskapligt basår vid Umeå universitet vara något för dig.

Läs mer om Tekniskt-naturvetenskapligt basår

Studievägledare

Vi erbjuder utbildningsprogram i biologi, geovetenskap, miljö- och hälsoskydd och miljövetenskap, samt ett stort antal fristående kurser för cirka 300 heltidsstudenter. Vi har drygt 25 aktiva doktorander, inom ämnena ekologi, miljövetenskap och naturgeografi.

Flera av våra kurser är distanskurser där träffarna är koncentrerade till ett par tillfällen under kursens gång. Vi har även några kurser som är helt internetbaserade. Förutom kurserna på Umeå campus har vi kurser i Abisko, norr om Kiruna.

 

Senast uppdaterad: 2024-02-27