"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Bild från UPSC:s biobank

Årlig workshop #2: Northfood: Plant Science for Change

mån
10
nov
Tid Måndag 10 november, 2025 kl. 08:30 - 16:30
Plats P5 konferens i Väven

Årets tema fördjupar sig i framtiden för livsmedel i subarktiska områden och bortom. Från motståndskraftiga måltider och cirkulära livsmedelssystem till tropiska grödor i nordiska klimat och den outnyttjade potentialen hos mjölkört – vi utforskar hur växtvetenskap kan driva på förändring i en föränderlig värld.

Oavsett om du kommer från näringslivet, den offentliga sektorn eller den akademiska världen är din röst viktig. Denna workshop är en plats för dialog, upptäckter och samarbete. Låt oss knyta kontakter, utmana antaganden och odla nya lösningar!

Läs mer om detta prioriterade forskningsområdet: Växtforskning för en hållbar grön omvandling av subarktis.

Workshopen är på engelska och håller på från 8:30 till 16:30 och avslutas med gemensam middag kl 18:00.

Sista anmälningsdag är 3 november.

Anmäl dig via denna länk.

 

Programmet i detalj:

8:30 Incheckning

9:00 Välkomsthälsning och introduktion, Stefan Jansson, professor vid Institutionen för fysiologisk botanik, Umeå Plant Science Centre (UPSC), Umeå universitet

9:30-10:00 Är en kostomställning i subarktis genomförbar? Armando F J Perez Cueto Eulert, professor vid Institutionen för kost- och måltidsvetenskap, Umeå universitet

☕ 10:00 - 10:30 Kaffepaus

10:30-11:00 Plate – ett svenskt forskningscentrum för hållbara måltider, Hanna Eneroth, Sveriges lantbruksuniversitet (SLU)

11:00-11:30 Stärka livsmedelssäkerheten genom cirkularitet, Francisco Vilaplana, Plenty, Kungliga Tekniska högskolan

🍽️ 11:30-13:00 Lunch och nätverkande

13:00–13:20 Hållbar tropisk livsmedelsproduktion för nordiskt klimat, Olivier Keech, universitetslektor vid Institutionen för fysiologisk botanik, Umeå Plant Science Centre, Umeå universitet

13:25–13:45 Mjölkörtens potentiella framtid som livsmedel i och från Arktis, Joachim Sundqvist, universitetslektor vid Institutionen för kost- och måltidsvetenskap, Umeå universitet

13:50-14:20 Att köpa lokalt, offentlig upphandling som ett politiskt instrument, Tom Madell, Professor vid Juridiska institutionen, Umeå universitet och Sofia Lundberg, professor vid Umeå School of Business, Economics, and Statistics (USBE), Umeå universitet, 

☕14:20-15:00 Kaffe

15:00-15:20 Norrut och vidare? Potential och begränsningar för potatisproduktion i ett föränderligt klimat, Benedicte Albrectsen, universitetslektor vid Institutionen för fysiologisk botanik, Umeå Plant Science Centre (UPSC), Umeå universitet

💡 15:25 - 16:30 Nästa steg, vart går vi härifrån? Stefan Jansson, professor vid Institutionen för fysiologisk botanik, Umeå Plant Science Centre, Umeå universitet

 

Evenemangstyp: Workshop
Personalbild Sofia Lundberg
Talare
Sofia Lundberg
Professor
Läs om Sofia Lundberg
Personalbild saknas
Talare
Stefan Jansson
Professor
Läs om Stefan Jansson
Personalbild Armando F J Perez Cueto Eulert
Talare
Armando F J Perez Cueto Eulert
Professor
Läs om Armando F J Perez Cueto Eulert
Personalbild Olivier Keech
Talare
Olivier Keech
Universitetslektor
Läs om Olivier Keech
Personalbild Tom Madell
Talare
Tom Madell
Professor
Läs om Tom Madell
Personalbild Benedicte Albrectsen
Talare
Benedicte Albrectsen
Universitetslektor
Läs om Benedicte Albrectsen
Kontaktperson
Sofia Lundberg
Läs om Sofia Lundberg
Kontaktperson
Stefan Jansson
Läs om Stefan Jansson