Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Armando F J Perez Cueto Eulert

Professor med fokus på måltider i yrkessammanhang. Innehavare av doktorsexamen i tillämpad biologiska vetenskap. Expertis inom folkhälsonäring & konsumentbeteende.

Kontakt

E-post
Telefon

Verksam vid

Anknytning
Plats
Lärarutbildningshuset, Plan 4, Lärarutbildningshuset Umeå universitet, 901 87 Umeå

Armando Perez-Cueto är professor i livsmedels-, närings- och kulinariska vetenskaper vid Umeå universitet. Han har tvärvetenskaplig utbildning och forskningsbakgrund i överlappningen mellan livsmedelsvetenskap (första graden som livsmedelsteknolog och tidigare anställning vid Köpenhamns universitet), Nutrition and Health (tidigare docent i folkhälsonäring vid Ålborgs universitet) och Konsumentbeteende (tidigare uppdrag med fokus på studier av konsumentbeteende först vid Gents universitet och andra vid Köpenhamns universitet).

Sedan 2013 har han fokuserat på att utveckla forskning för måltider i yrkessammanhang med tillämpning av principer för beteendeekonomi (nudging) i hälsosam kostfrämjande och folkhälsonäringsrekommendationer med tonvikt på växtbaserad konsumtion. Han samordnade två nätverk om nudging hälsosammare äta Eligebien (GA - 1370-0005B; 2013); uCare (GA - 4070-00161B; 2014). För närvarande är han work package leader för Plant Pro (Innovation Fund DK GA 0224-00044A; 2021); och SmartProtein (EU GA 862957, 2019) där han förformar nästa generations nudging-studier, både i labb med VR och i verkliga situationer.

Forskningsintresse: Förstå bestämningsfaktorerna för medborgar- och befolkningsövergång till växtbaserad konsumtion och studera beteendeinterventioner som underlättar denna förändring.

August 2021 data-update for "Updated science-wide author databases of standardized citation indicators": https://elsevier.digitalcommonsdata.com/datasets/btchxktzyw/3

International Journal of Gastronomy and Food Science, Elsevier 2022, Vol. 27
Banyte, Akvile; Di Lauro, Irene Valentina; Mitova, Anelia; et al.
Critical reviews in food science and nutrition
Koeder, Christian; Perez-Cueto, Federico J. A.
Scientific Reports, Springer Nature 2022, Vol. 12, (1)
Plechatá, Adéla; Morton, Thomas; Perez-Cueto, Federico J. A.; et al.
International Journal of Gastronomy and Food Science, Vol. 30
Rune, Christina J. Birke; Münchow, Morten; Perez-Cueto, Federico J. A.; et al.
Food Quality and Preference, Elsevier 2022, Vol. 97
Zhou, Xiao; Perez-Cueto, Federico J.A.; Ritz, Christian; et al.
Journal of the Science of Food and Agriculture
Faber, Ilona; Henn, Katharina; Brugarolas, Margarita; et al.
Nutrients, MDPI 2021, Vol. 13, (4)
Franceković, Paula; García-Torralba, Lucía; Sakoulogeorga, Eleni; et al.
Nutrients, MDPI 2021, Vol. 13, (7)
Losno, Emily A.; Sieferle, Katharina; Perez-Cueto, Federico J. Armando; et al.
Foods, MDPI 2021, Vol. 10, (1)
Pandey, Sujita; Ritz, Christian; Perez-Cueto, Federico Jose Armando
International Journal of Gastronomy and Food Science, Elsevier 2021, Vol. 24
Perez-Cueto, Federico J.A.
Food Quality and Preference, Elsevier 2021, Vol. 88
Zhou, Xiao; Hartvig, Ditte L.; Perez-Cueto, Federico J.A.; et al.
International Journal of Environmental Research and Public Health, MDPI 2020, Vol. 17, (20)
Chen, Yang; Perez-Cueto, Federico J. A.; Giboreau, Agnès; et al.
International Journal of Gastronomy and Food Science, Elsevier 2020, Vol. 22 : 100242-100242
Erhard, Ainslee L.; Chin, Elizabeth R.; Chomak, Ezra R.; et al.
Nutrition Bulletin, John Wiley & Sons 2020, Vol. 45, (4) : 424-431
Hartwell, H.; Bray, J.; Lavrushkina, N.; et al.
Nutrients, MDPI 2020, Vol. 12, (5)
Marques, Irene C. F.; Ting, Megan; Cedillo-Martínez, Daniela; et al.