"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Porträttbild av  kvinna i mörkt hår, med vit bakgrund

#frAIday: Betydelsen av WARA Media & Language inom AI

fre
26
apr
Tid Fredag 26 april, 2024 kl. 12:15 - 13:00
Plats MIT.A.216 / Zoom

#frAIday hybrid
Denna föreläsning kommer hållas både på Zoom och i Seminarierummet (MIT.A.216) på Umeå Universitet. Vi kommer att erbjuda wraps till lunch. Begränsat antal tillgängliga, så kom i tid för att säkra din. Välkomna!

Abstract
Samarbete mellan vetenskapliga institutioner och industrisektorer har en positiv inverkan på utvecklingen av AI-teknik. Under de senaste åren har WASP:s forskningsarenor (WARA) prioriterat att överbrygga klyftan mellan forskning och industri. WARA media och språk har särskilt fokuserat på att bygga upp ett tvärvetenskapligt ekosystem kring AI inom media. Dessa insatser har underlättat överföringen av kunskap och expertis, samt delningen av källor, produkter och data, vilket har lett till gemensamt engagemang i olika projekt. Detta föredrag introducerar några av de aktiviteter som genomförts av WARA media och språk och deras bidrag till utvecklingen av AI.

Om du inte redan är registrerad hos #frAIday kan du göra det här för att få Zoom-länken

Evenemangstyp: Föreläsning

Somayeh (Rahil) Jafaritazehjani avslutade sin doktorsexamen med fokus på textuell stilöverföring vid TU Dublin i Irelnad i samarbete med University of Rennes i Frankrike. Därefter började hon arbeta som forskningsingenjör vid institutionen för datavetenskap vid Umeå universitet där hon samarbetar med WARA media och språk inom olika områden som interaktion mellan människa och dator och användning av stora språkmodeller för utökad generering av sökresultat.

Kontaktperson
Henry Lopez Vega
Läs om Henry Lopez Vega