"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

UAS dec 2020: Krypande förändring av säkerheten i Arktis

fre
18
dec
Tid Fredag 18 december, 2020 kl. 12:00 - 13:00
Plats Online: ZOOM

Niklas Eklund är docent vid Statsvetenskapliga institutionen och biträdande föreståndare vid Arktisk centrum vid Umeå universitet. Han forskar om offentlig förvaltning, säkerhet, ledarskap och krishantering, och är även medförfattare till boken ’Handbook of Arctic Security’ där han beskriver Sverige ur ett arktiskt säkerhetsperspektiv. I december arrangerar Arcum ett online-seminarium inom ramen för seminarieserien Umeå Arktiska Seminarium, varvid Niklas kommer att tala om den krypande förändringen av säkerheten i Arktis.

Medan världen fokuserar sin uppmärksamhet på Covid-19-pandemin pågår en politisk förändring i Arktis. Mindre medievänligt än för kanske 10–15 år sedan har de potentiella scenarierna för Arktis framtid flerdubblats. Å ena sidan kan Arktis ses som en proaktiv politisk arena, där miljö, ekonomi och sociala frågor hanteras på ett fredligt sätt under de institutionella paraplyerna för internationell rätt och diplomati. Å andra sidan ett reaktivt område där statscentrerade och militariserade perspektiv växts till liv.

Fredagen den 18 december mellan kl 12-13 har du möjlighet att lyssna till Niklas presentation där han granskar motstridiga teoretiska perspektiv på arktisk säkerhet och visar på aktuella politiska exempel. Anmäl ditt intresse på länken nedan. Du kommer få mer information om seminariet och länk till det via e-post. Seminariet hålls på engelska men du kan ställa frågor på svenska om du så önskar. 

Varmt välkommen!

 

ANMÄLAN STÄNGD

Evenemangstyp: Seminarium
Personalbild Niklas Eklund
Talare
Niklas Eklund
Professor
Läs om Niklas Eklund
Kontaktperson
Anngelica Kristoferqvist
Läs om Anngelica Kristoferqvist