"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

STINT-webbinarium om Teaching Sabbatical

fre
3
apr
Tid Fredag 3 april, 2020 kl. 11:30 - 13:00
Plats Zoom: https://umu.zoom.us/j/259850182

Välkommen till ett webbinarium om Teaching Sabbatical – ett stipendieprogram som drivs av STINT (Stiftelsen för internationalisering av högre utbildning) för att ge forskare och lärare som brinner för undervisningsfrågor, en möjlighet att vistas vid ett utomeuropeiskt universitet.

Med utveckling av lärarrollen som utgångspunkt är tanken med programmet att deltagarnas lärdomar ska leda till förändring vid hemmauniversitetet och till nya nätverk vid svenska institutioner och lärosäten.

Karin Forslund, programansvarig på STINT, informerar om programmet samt ger tips och råd inför ansökan. 

Jesper Enbom, universitetslektor vid Institutionen för kultur- och medievetenskaper och Thomas Mejtoft, universitetslektor vid Institutionen för tillämpad fysik och elektronik berättar om sina upplevelser och erfarenheter av att ha deltagit i Teaching Sabbatical-programmet.

Vid behov ges seminariet på engelska.

Informationspunkterna startar kl. 12 men de som vill är välkomna att ansluta 11:30 för ett digitalt "lunch-mingel". 

Anmäl dig senast den 2 april

OBS! Forskare och lärare kan inte själva ansöka om Teaching Sabbatical hos STINT utan blir nominerade av Umeå universitet. Studierektorn eller prefekten vid lärarens institution ska nominera intresserade kandidater till International Office. Utlysningen av Teaching Sabbatical 2021 sker i maj 2020 och sista dag för nominering till International Office är 24 augusti 2020.

Skrivarstuga inför ansökan

Den 25 maj kl. 15–16.30 anordnas en skrivarstuga via zoom för dig som är intresserad av att göra en ansökan till programmet. Vid skrivarstugan kommer tidigare stipendiater att vara med. Information om anmälan och länk till zoom kommer vid ett senare tillfälle.

Frågor om ansökan?

Kontakta gärna Ingrid Svensson, Enhetschef, International Office

Frågor till en tidigare stipendiat?

Kontakta gärna Katarina Winka, universitetslektor vid Universitetspedagogik och lärandestöd (UPL) och tidigare stipendiat.

Mer om Teaching Sabbatical

Evenemangstyp: Seminarium
Kontaktperson
Ingrid Svensson
Läs om Ingrid Svensson
Kontaktperson
Katarina Winka
Läs om Katarina Winka