Hoppa direkt till innehållet

Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 20 januari 2021)

printicon
Nätverk i konstinstallation i Toronto, Kanada

UAS mars 2021: Arktiska kommunchefers forum

fre
19
mar
Tid Fredag 19 mars, 2021 kl. 12:00 - 13:00
Plats Online: ZOOM

Arktiska kommunchefers forum (Arctic Mayors’ Forum) är en organisation för samarbete mellan kommunchefter och kommuner i Danmark (Grönland), Finland, Island, Kanada, Norge, Ryssland, Sverige och USA (Alaska).

Nätverkets mål är att identifiera gemensamma arktiska samhörigheter, utmaningar samt politiska lösningar på lokal och mellanstatlig nivå, om exempelvis arktiska städers utmaningar eller digitalisering och AI i Arktis. I Sverige är Umeå och Luleå kommun medlemmar i nätverket.

Vad kan vi förvänta oss att detta nätverk bidrar med i ett övergripande perspektiv när det gäller förändringar och behov i Arktis, och hur kan den lokala nivån bidra till att förbättra levnadsförhållandena i den Artiska regionen?

Fredagen den 19 mars 2021, kl 12-13 , har du möjlighet att lyssna till en presentation på engelska av Cathrin Alenskär, internationell strateg, och Marie-Louise Rönnmark, kommunfullmäktiges ordförande, Umeå. Idéerna och visionerna med 'Arktiska kommunchefers forum' kommer att presenteras och diskuteras.

Registrera ditt intresse via länken nedan. Mer information och en länk till onlineseminariet kommer att skickas via e-post.

Evenemangstyp: Seminarium

Cathrin Alenskär
Internationell strateg

 

Marie-Louise Rönnmark
Kommunfullmäktiges ordförande i Umeå

Kontaktperson
Anngelica Kristoferqvist
Läs om Anngelica Kristoferqvist
Anmäl dig här

Anmälan

Här kan du kan anmäla dig till evenemanget.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR).