"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

UAS mars 2021: Arktiska kommunalråds forum

fre
19
mar
Tid Fredag 19 mars, 2021 kl. 12:00 - 13:00
Plats Online: ZOOM

Arktiska kommunalråds forum (Arctic Mayors’ Forum) är en organisation för samarbete mellan kommunchefter och kommuner i Danmark (Grönland), Finland, Island, Kanada, Norge, Ryssland, Sverige och USA (Alaska).

Nätverkets mål är att identifiera gemensamma arktiska samhörigheter, utmaningar samt politiska lösningar på lokal och mellanstatlig nivå, om exempelvis arktiska städers utmaningar eller digitalisering och AI i Arktis. I Sverige är Umeå och Luleå kommun medlemmar i nätverket.

Vad kan vi förvänta oss att detta nätverk bidrar med i ett övergripande perspektiv när det gäller förändringar och behov i Arktis, och hur kan den lokala nivån bidra till att förbättra levnadsförhållandena i den Artiska regionen?

Fredagen den 19 mars 2021, kl 12-13 , har du möjlighet att lyssna till en presentation på engelska av Cathrin Alenskär, internationell strateg, Umeå. Idéerna och visionerna med 'Arktiska kommunchefers forum' kommer att presenteras och diskuteras.

Registrera ditt intresse via länken nedan. Mer information och en länk till onlineseminariet kommer att skickas via e-post.

 

 

Uppdatering efter seminariet

Nyhetsinslag från seminariet. 

 

 

Evenemangstyp: Seminarium

Cathrin Alenskär
Internationell strateg

Kontaktperson
Anngelica Kristoferqvist
Läs om Anngelica Kristoferqvist