Information till medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 26 juni 2020)

Forskarskolan inom det utbildningsvetenskapliga området (FU)

Forskarskolan inom det utbildningsvetenskapliga området (FU) drivs av Lärarhögskolan och inkluderar forskarstuderande och handledare från hela universitetet. Forskarskolan inom det utbildningsvetenskapliga området (FU) verkar för att skapa en kreativ och sammanhållen forskarutbildningsmiljö i utbildningsvetenskap vid Umeå universitet.

Forskarskolans verksamhet är öppen för alla forskarstuderande vid Umeå universitet som intresserar sig för utbildningsvetenskaplig forskning. Om du är doktorand och bedriver forskning av relevans för det utbildningsvetenskapliga området är du och dina handledare därför hjärtligt välkommen att delta i forskarskolans arrangemang.

Om forskarskolan

Information om forskarskolan och ledningsgruppen

Doktorandprojekt vid forskarskolan

Läs mer om pågående eller avslutade doktorandprojekt

För forskarskolans doktorander

Här hittar du som är doktorand vid FU information om aktuella kurser, lärplattformar mm

De senaste nyheterna

Skolresor och den framtida medborgaren

I en ny avhandling granskas hur skolresor i Portugal använts för att forma medborgarna och nationen.

Att räkna med alla elever

Ny avhandling ger kunskap om förskoleklasslärares förmåga att följa elevers lärande i matematik.

22 doktorander till Forskarskolan i utbildningsvetenskap
Publicerad: 27 feb, 2020

Sök senast den 27 mars!

Att räkna med alla elever
Publicerad: 01 apr, 2020

Digital lek i förskolan - möjligheter och utmaningar
Publicerad: 30 mar, 2020

Ny avhandling om förskollärares erfarenhet av att använda surfplattor i undervisningen.

Ett smalare kunskapsbegrepp utmanar bildämnet
Publicerad: 13 jan, 2020

Ny studie undersöker vilka normer och värderingar som skapas och reproduceras i bildundervisning.