Jobba hos oss

Aktuella jobbmöjligheter

1) Call for postdoctoral fellows through the NORPOD program

NORPOD is the collaborative postdoctoral program of the Nordic EMBL Partnership for Molecular Medicine. The partnership is a network of four national research centers across the Nordics and the European Molecular Biology Laboratory (EMBL), with complementary research expertise at the forefront of molecular medicine research. With the NORPOD program, the Nordic EMBL Partnership aims to foster the next generation of researchers in molecular medicine by expanding their expert knowledge, skills and research excellence.
Apply for one of 7 research projects in molecular medicine. 

See all details and apply here. Application deadline: 31 May 2024. 

2) PostDoc-projekt i molekylära mekanismer för värd-patogen-interaktioner

Sixt-laboratoriet vid Umeå universitet använder ett omfattande utbud av genetiska, cellbiologiska, biokemiska, omiska och mikroskopiska tekniker för att avslöja hur den obligata intracellulära bakteriella patogenen Chlamydia trachomatis manipulerar biologin i sin värdcell. De vill utöka sitt team!

Se alla detaljer och hur du ansöker här. Sista ansökningsdag: 15 juni 2024. 

3) Postdoktorsstipendium i infektionsbiologi för att studera herpesencefalit med avancerade 3D optiska avbildningstekniker

Stefanie Villekens vid Umeå universitet söker en postdoktor (stipendium under två år, skattefritt stipendium till ett fast belopp, finansierat av Kempestiftelserna)) för att studera herpessimplexencefalit och dess patologiska förändringar i hjärnan, något som kan leda till permanenta neurologiska och psykiatriska konsekvenser.

Se alla detaljer och hur du ansöker här. Sista ansökningsdag: 15 juni 2024. 

4) Doktorandanställningar i Data-Driven Life Science (DDLS) program av SciLifeLab

Välkommen till forskarskolan DDLS, ett svenskt nationellt initiativ som syftar till att utbilda forskare med hög kompetens inom datadriven life science och att möta de framtida behoven inom datadriven life science inom FoU, industri, hälso- och sjukvård och samhället i stort.

Vi är glada över att kunna presentera en rad öppna doktorandtjänster som erbjuder unika forskningsmöjligheter inom akademi och industri. Utforska forskningsmöjligheterna i följande doktorandprojekt inom akademi och industri med fokus på forskningsområdena cell- och molekylärbiologi, evolution och biologisk mångfald, precisionsmedicin och diagnostik, epidemiologi och infektionsbiologi. 

Se alla detaljer, hur du ansöker och sista ansökningsdag här (på engelska).


Umeå universitet som arbetsplats

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Universitetet erbjuder en mångfald av högkvalitativ utbildning och världsledande forskning inom flera områden. Och den banbrytande upptäckten av genredigeringsverktyget CRISPR-Cas9, som belönades med Nobelpriset i kemi, gjordes här. På Umeå universitet är det nära till allt. Våra sammanhållna campusområden gör det enkelt att mötas, arbeta tillsammans och utbyta kunskap, vilket främjar en dynamisk och öppen kultur.

Den pågående samhällsomvandlingen och stora gröna investeringar i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. Att bedriva forskning om - och mitt i - ett samhälle i förändring är vad det handlar om för Umeå universitet. Men också om att leverera utbildning för att regioner ska kunna växa snabbt och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden byggs.

Är du intresserad av att lära dig mer? Läs om Umeå universitet som arbetsplats

 

Senast uppdaterad: 2023-07-26 Sidansvarig: nora.lehotai@umu.se

Nordic EMBL partnerskap för molekylärmedicin

Med support från