Jobba hos oss

Aktuella jobbmöjligheter

1) Doktorandanställningar i Data-Driven Life Science (DDLS) program av SciLifeLab

Välkommen till forskarskolan DDLS, ett svenskt nationellt initiativ som syftar till att utbilda forskare med hög kompetens inom datadriven life science och att möta de framtida behoven inom datadriven life science inom FoU, industri, hälso- och sjukvård och samhället i stort.

Vi är glada över att kunna presentera en rad öppna doktorandtjänster som erbjuder unika forskningsmöjligheter inom akademi och industri. Utforska forskningsmöjligheterna i följande doktorandprojekt inom akademi och industri med fokus på forskningsområdena cell- och molekylärbiologi, evolution och biologisk mångfald, precisionsmedicin och diagnostik, epidemiologi och infektionsbiologi. 

Se alla detaljer, hur du ansöker och sista ansökningsdag här (på engelska).

2) Postdoktoralt stipendium (2 år) inom molekylär parasitologi
Institutionen för molekylärbiologi erbjuder ett postdoktorsstipendium inom projektet ”funktionell karakterisering av essentiella exporterade parasitgener”. Stipendiet är i Ellen Bushells laboratorium, där man utvecklar och tillämpar genetiska screeningverktyg med hög kapacitet för att studera malariaparasitgeners funktion.

Se alla detaljer och hur du ansöker här. Sista ansökningsdag: 15 juli 2024. 

3) Postdoktor i proteinforskning i medfödda immunceller
Aramburu-laboratoriet söker en tvåårig postdoktor med beräkningserfarenhet inom området immunologi, infektionsbiologi eller cellbiologi. Ytterligare erfarenhet av våtlabb är välkommen eller viljan att utveckla den. Projektet syftar till att identifiera mikroproteiner i medfödda immunceller involverade i immunprocesser genom att kombinera bioinformatisk, ribosomprofilering och proteomiska metoder. Ytterligare experimentella tillvägagångssätt kommer att användas för att bestämma funktionen hos specifika proteiner.

Se alla detaljer och hur du ansöker här. Sista ansökningsdag: 16 augusti 2024. 

 

 


Umeå universitet som arbetsplats

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Universitetet erbjuder en mångfald av högkvalitativ utbildning och världsledande forskning inom flera områden. Och den banbrytande upptäckten av genredigeringsverktyget CRISPR-Cas9, som belönades med Nobelpriset i kemi, gjordes här. På Umeå universitet är det nära till allt. Våra sammanhållna campusområden gör det enkelt att mötas, arbeta tillsammans och utbyta kunskap, vilket främjar en dynamisk och öppen kultur.

Den pågående samhällsomvandlingen och stora gröna investeringar i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. Att bedriva forskning om - och mitt i - ett samhälle i förändring är vad det handlar om för Umeå universitet. Men också om att leverera utbildning för att regioner ska kunna växa snabbt och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden byggs.

Är du intresserad av att lära dig mer? Läs om Umeå universitet som arbetsplats

 

Senast uppdaterad: 2023-07-26 Sidansvarig: nora.lehotai@umu.se

Nordic EMBL partnerskap för molekylärmedicin

Med support från