"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2019-11-27

49 godkända på praktiska delprovet av kunskapsprovet för läkare

NYHET Umeå universitet arrangerade den 21-22 november det fjortonde praktiska delprovet av kunskapsprovet för utländska läkare. 65 prövande genomförde provet. 49 av dem nådde godkänt resultat och de kan vara legitimerade läkare inom drygt ett halvår.

- Det är mycket glädjande att allt fler blir klara med kunskapsprovet och går vidare i processen mot legitimation, säger Magnus Hultin, docent vid Umeå universitet och ansvarig för kunskapsprovet. 

Provet bestod av 18 praktiska stationer där den prövande fick visa sina praktiska färdigheter och förmågor med allt från att ta anamnes på en patient med psykiatriska besvär till att genomföra HLR. För att maximera provets tillförlitlighet bedöms varje station av ett separat lärarlag med ämnesexpertis.

- OSCE-konceptet är väl beprövat och uppskattas av de prövande då det maximerar chansen att skapa ett rättvist praktiskt delprov. En fördel är att den prövande ses av många bedömare och att denne också får visa färdigheter och kunskaper inom en bred samling av sjukdomstillstånd och diagnoser. Vi är övertygade om att de som uppnår godkänt resultat är väl förberedda inför 6 månaders praktisk tjänstgöring, säger Magnus Hultin.  

Totalt har 420 genomfört det teoretiska delprovet med godkänt resultat och 326 har också godkänt praktiskt delprov.  

 

Kontakt

Magnus Hultin
Universitetslektor, överläkare
E-post
E-post
Telefon
090-786 91 09