"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2019-08-26

Arkeogenetik och genetisk genealogi

NYHET För första gången anordnar Kungliga Skytteanska Samfundet i Umeå en internationell konferens om arkeogenetik. Konferensen hålls 13-14 november i Aula Nordica i Umeå. Temat är ”DNA berättar människans och släktens historia”. Konferensen är öppen för alla som är intresserade av arkeogenetik och släktforskning för att under två halvdagar få ta del av ny forskning, byta idéer, bygga nätverk och diskutera.

Text: Per Melander

Varifrån kommer vi, hur levde vi, hur har språken utvecklats i förhållande till hur människor flyttat? Hur används DNA-information idag? Hur säker är tekniken? Vem får tillgång till informationen?

Välkommen till en konferens där du får svar på många av frågorna som den nya DNA-tekniken ger upphov till. Här kommer du att få ny kunskap från framstående forskare och andra som dagligen sysslar med människans DNA och försöker tyda dess hemligheter.

En två-dagars konferens 13-14 november 2019 som är öppen för alla och där första dagen ägnas åt att besvara frågor i ett större historiskt perspektiv; människans ursprung, förhistoriska spår i form av ben och tänder och hur vi tolkar fynden, medan andra dagen kommer att fokusera mer på nutida frågor, som genealogisk och forensisk användning av DNA.

Läs mer på umu.se