"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2021-05-19

Dokumentärfilmen "Guld och gröna skogar?" vann silver i Hamburg

NYHET Dokumentärfilmen ”Guld och gröna skogar?” har vunnit silver vid den internationella filmfestivalen World Media Festival 2021 i Hamburg. Filmen är en del av SLUs plattform Future Forests.

Text: Linnéa Eriksson Östberg

Glesbygden blir allt glesare. Kan den räddas med björnsafari, bärjuice och byggnadsvård? Kan stressade stadsbor som söker lugnet vara lösningen? Dokumentärfilmen ”Guld och gröna skogar?” är en resa genom det svenska skogslandet där vi träffar företagare och skogsägare som satsar på skogens mjuka värden.

- Skogen har många olika värden och det är roligt att filmen ”Guld och gröna skogar” uppmärksammats internationellt. Det är en viktig fråga hur vi nu och i framtiden kan nyttja skogen som försörjningskälla, och inte minst hur skogen kan bidra till alltifrån klimatnytta till landsbygdsutveckling. Det finns en potential för att utveckla mångbruk av skog, men det förutsätter en väl utvecklad landsbygdspolitik med en tydlig styrning och vision för framtiden.

Säger Therese Bjärstig som deltar i filmen och som även är en av författarna till rapporten ”Mångbruk av skog – om att utveckla skogens mervärden” som togs fram parallellt med filmen. Det finns även ett policy brief.  

Future Forests filmer har hittills vunnit sju filmpriser vid internationella festivaler i Cannes, Hamburg och Paris. Du ser alla filmerna på futureforests.se

Future Forests är plattform för tvärvetenskaplig skogsforskning, samverkan och forskningskommunikation

 

Dokumentärfilm "Guld och gröna skogar?"

Kontaktinformation

Therese Bjärstig
Universitetslektor
E-post
E-post