"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2016-08-22

Elitutvecklingskonferens inom innebandy arrangeras i Umeå

NYHET Den 9 september arrangerar Innebandyns kompetenscentrum (IKC) en elitutvecklingskonferens i Umeå. Konferensen vänder sig till tränare, ledare och medicinskt ansvariga inom elitinnebandy i syfte att utveckla svensk innebandy.

I samband med Finnkampen i innebandy arrangerar Innebandyns kompetenscentrum (IKC) en stor utvecklingskonferens den 9 september på Clarion Collection Uman i Umeå. Dagen kommer att erbjuda föreläsningar som kommer ge praktisk kunskap som deltagarna kan använda i sin egen verksamhet. Under dagen kommer åtta förläsare att hålla föredrag inom huvudämnena idrottsfysiologi, idrottsnutrition, idrottsmedicin och idrottspsykologi.

- Inom alla olika ämnen har vi två delar: En allmän del som innehåller allmännyttig kunskap och tips för praktiken samt en presentation av en studie som gjorts i samarbete med IKC, säger Taru Tervo, forskningssamordnare på IKC.

- Konferensen arrangeras i syfte att sprida information och resultat på utförda studier och utvecklingsprojekt inom IKC till ledare inom innebandyelitverksamheten. Kärnan i IKC:s verksamhet är att vi vill undersöka idrottsnära frågeställningar och skapa evidensbaserad kunskap för innebandy och genom det utveckla innebandyn. En väldigt viktig del i den processen är även att sprida ut informationen så att verksamheter, ledare, tränare och spelare har möjlighet att ta del av den fortsätter Taru.

Anmälan

Inbjudan Elitutvecklingskonferens 9 september 2016

Anmälan sker till Taru Tervo, forskningssamordnare Innebandyns kompetenscentrum (IKC).

Frågor besvaras av Emil Risberg, Utvecklingschef Svenska innebandyförbundet

Redaktör: Anna-Karin Eriksson