Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 20 januari 2021)
NYHET Det är fortfarande möjligt att göra en sen anmälan till vårens utbildningar! Vi på Institutionen för kultur- och medievetenskaper har flera kurser och program som håller öppet för sen anmälan. Kolla igenom vårt utbildningsutbud och gör din ansökan redan idag!
BildUlrika Bergfors Kriström
Missade du den att göra en anmälan till vårens utbildningar i tid? Ta det lugnt! Vi har öppet för sen anmälan på flera av våra kurser, något som innebär att du fortfarande har möjlighet att söka!
Kulturanalys B behandlar politik, upplevelsesamhället och betydelser av olika kulturmönster. Dessutom ingår grunderna i aktuell kulturanalytisk teori samt kulturanalytiska insamlings- och analysmetoder som prövas i författandet av en mindre vetenskaplig uppsats. Läs mer här!
Under kursen studeras de litterära formernas utveckling i en historisk och litteraturteoretisk kontext. Modernitetens, modernismens och postmodernismens framväxt belyses i ett internationellt och svenskt sammanhang med beaktande av samhälleliga, konstnärliga, vetenskapliga och litteraturhistoriska perspektiv. Läs mer här!
Kursen fokuserar i sin helhet på museets publika roll. Ett särskilt fokus läggs på museets kommunikativa funktion och anspråk avseende pedagogik, program och utställningsverksamhet. Här behandlas aktuell kulturpolitik och museidebatt, i frågor om demokrati, dialog och representation. Läs mer här!
Kursen ger en fördjupad orientering i och kunskaper om kulturteori, etnografiska metoder och etnografiskt fältarbete. I kursen ingår tillämpning och färdighetsträning, vilket omfattar planering och genomförande av en etnografisk fältstudie och författande av ett självständigt vetenskapligt examensarbete. Läs mer här!
I kursen ingår fördjupat romanstudium, litteraturteoretisk och metodisk fördjupning samt ett examensarbete för magisterexamen. Kursen utgör termin 2 på Masterprogrammet i litteraturvetenskap men ges även som fristående kurs. Läs mer här!
Kursen innebär att man under handledning skriver ett självständigt uppsatsarbete i kulturanalys om 30 hp. Uppsatsämne väljs i samråd med kursansvarig lärare och handledare. Kursen utgör ett examensarbete för en två-årig masterexamen i kulturanalys. Läs mer här!
Du hittar mer information om vår institution och resten av vår utbildningskatalog via länkarna nedan!