"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2021-11-18

Guld igen till filmen Guld och gröna skogar

NYHET Publishingpriset belönar filmen Guld och gröna skogar med guld inom kategorin ”informationsfilmer yrke”. Filmen handlar om naturturism och företagarna som satsar på skogens mjuka värden. I filmen medverkar forskaren Therese Bjärstig från Statsvetenskapliga institutionen.

Filmen får priset För en intressant och välgjord film som genomsyras av ett naturnära lugn i bild, färg och ljus. Läs mer om priset här.

- Det känns roligt att filmen åter igen prisas! Detta då det är relevant att lyfta och uppmärksamma fler perspektiv när det kommer till skog och skogsbruk. Just mångbruk har en potential att spela en viktig roll för arbetstillfällen och företagande på landsbygden förutsatt att det finns infrastruktur och landsbygdspolitik som gynnar denna typ av företagande, säger Therese.

Filmen har tidigare belönats med guld vid den internationella miljöfestivalen Deauville Green Awards, samt silver vid World Media Festival i Hamburg

- Filmen fokuserar framför allt på naturturism och företagarna som satsar på skogens mjuka värden, men det är även viktigt att beakta alla de icke-kommersiella värden som skogarna bidrar med, alltifrån klimatnytta till folkhälsa, avslutar Therese.

Filmen är en del i en satsning från SLU Future Forests, som gick ut på att ta fram och kommunicera kunskap om det som brukar kallas skogens mångbruk.

Therese Bjärstig är en av författarna till rapporten ”Mångbruk av skog – om att utveckla skogens mervärden” som togs fram parallellt med filmen. 

Länk till filmen

Läs mer om SLU Future Forests 

Kontaktinformation

Therese Bjärstig
Universitetslektor
E-post
E-post