"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2021-08-27

Hälsa på campus 15 september 2021

NYHET Hälsa på campus 15 september presenterar ett spännande och inspirerande program!

Text: Anna-Karin Eriksson

Arrangemanget sker digitalt och erbjuder dig som student och anställd vid Umeå universitet intressanta föreläsningar, frågestunder och workshops inom temat hälsa och friluftsliv. Studenter och anställda erbjuds dessutom olika träningspass! Såväl föreläsningarna som de förinspelade aktiviteterna finns tillgängliga under dagarna 15–17 september, du kan enkelt delta via en dator nära dig - när det passar just dig.   

Friluftslivets år2021 

År 2021 är friluftslivets år och handlar om att få så många som möjligt att vistas ut i naturen samt att visa upp alla de värden som friluftslivet har att erbjuda. Att vistas i skog och mark är inte bara härligt, kontakten med naturen främjar såväl den fysiska som psykiska hälsa.  

Hälsa på campus kommer till viss del att handla om friluftslivets år.

-På programmet finns föreläsningar om alltifrån naturens hälsoeffekter till praktiska tips om platser att besöka runt om i Umeå och vad du kan ta med dig i ryggsäcken. Om du är nyfiken på orientering finns det ett bra tillfälle nu då universitetets personalidrottsförening ordnar prova-på i Gammliaskogen säger Tove Mårs, projektsamordnare. 

“Det finns något för alla”

Programmet för Hälsa på campus erbjuder något för alla. Förutom föreläsningar, frågestunder och workshops finns många träningspass online på programmet, alltifrån yoga till högintensiv träning.

-På grund av rådande situation med covid-19 kan programmet inte erbjuda några gemensamma aktiviteter, förhoppningen är att återigen kunna erbjuda gemensamma aktiviteter till Hälsa på campus 1 mars, säger Pernilla Eriksson, för projektledare Hälsa på campus. 

Idrottshögskolan hälsar samtliga studenter och anställda varmt välkomna till ett digitalt Hälsa på campus 15 september. 

Hälsa på campus 15 september, programblad (A4)