"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2024-06-03

Handelshögskolans diplomeringsceremoni 2024

NYHET Den 31 maj gick Handelshögskolans årliga diplomeringsceremoni i Aula Nordica av stapeln. Den 18:e i ordningen. Omkring 300 studenter och deras gäster deltog och aulan var fullsatt.

Studenterna fick motta diplom av Handelshögskolans rektor Mats Bergman. Uppsatspriser samt Handelshögskolans pedagogiska pris delades ut. Musik och sång framfördes av Johan Wållberg, Viktor Edlund Hansson och Ulf Johansson.

– Det var så härligt att se alla glada studenter med gäster. Som rektor tycker jag att Handelshögskolans diplomeringsceremoni är en fin tradition och det är glädjande att så många nära och kära till våra studenter är med och uppmärksammar deras fina prestationer.

Handelshögskolans pedagogiska pris

Handelshögskolans pedagogiska pris 2024 tilldelades biträdande universitetslektor Johan Gustafsson. Han prisas för sitt stora engagemang för undervisning och förbättring av utvecklingskvaliteten vid Handelshögskolan.

– Att vi har många unga duktiga lärare vid Handelshögskolan är viktigt för vår kompetensförsörjning och för kommande generationer av studenter. Därför är det glädjande att priset tillfallit Johan Gustafsson som redan tre år efter disputationen är en erfaren lärare som tar stort ansvar för pedagogisk utveckling och som kan förmedla komplexa frågor på ett entusiasmerande sätt, säger Handelshögskolans rektor Mats Bergman.

Läs mer

Nordeas uppsatspris inom mångfald och inkludering

Det är tredje året som priset delats ut i samarbete med Nordea och syftar till att stimulera och underhålla studenters intresse för hur frågeställningar inom företagsekonomi, nationalekonomi respektive statistik kan relateras till mångfald och inkludering. 2024 års pris tilldelades Evelina Berg och Simon Laukka, Handelshögskolan vid Umeå universitet.

Läs mer

Siemens Financial Services Uppsatsstipendium i Finans

Priset delas ut i samarbete med Siemens Financial Service och syftar till att stimulera och underhålla studenters intresse för ämnesområdet finansiering/ finansiell ekonomi med potentiell positiv inverkan på regional kompetensförsörjning. Oskar Lindman och Arvid Särkiniemi, Handelshögskolan vid Umeå Universitet utsågs till 2024 års pristagare

Läs mer

Umeå hållbarhetspris för uppsatser i företagsekonomi

Forskningsinstitutet för Organisation och Företag i Hållbar Omställning (ROBUST) har tillsammans med Umeå Energi instiftat ett årligt uppsatspris med syfte att uppmuntra ekonomstudenter att intressera sig för och fördjupa sig i hållbarhet och företagsetik. I år delas priset ut till Björn Tomas Minde och Niklas Bäcklund, Luleå Tekniska universitet.

Läs mer

Handelshögskolans Alumnistiftelse och Swedbanks pris

Handelshögskolans Alumnistiftelse och Swedbank delar ut ett pris där pristagaren skall ha "främjat utveckling och kvalitet vad gäller utbildning och forskning vid Handelshögskolan vid Umeå universitet" och/eller "främjat Handelshögskolans studenters utbildning och utveckling". 2024 års pris gick till Ida Melin, student vid Civilekonomprogrammet med inriktning mot handel och logistik.

Läs mer