"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2018-05-30

Idrottsstudenter inbjuds till pep-talks for professionals

NYHET Under dagarna 13-14 september arrangerar Change the game utbildningsdagar för de som arbetar med att skapa förutsättningar för att barn ska bli mer fysisk aktiva och därmed må bättre och prestera bättre. Som Idrottsstudent vid Umeå universitet kan du få möjlighet att delta under fredagens utbildningsdag till ett rabatterat pris.

Under dagarna 13-15 september arrangeras Change the game dagarna i Umeå.  Temat för dagarna är ”Rörelserika miljöer”,  och fokuserar på hur vi med hjälp av ”Physical literacy” skapar miljöer som ökar barn och ungdomars lust, förmåga och möjlighet att vara fysiskt aktiva.

Change the game arrangerar utbildningsdagar 13 och 14 september för de som arbetar inom olika sektorer med att skapa förutsättningar för att barn ska bli mer fysiskt aktiva och därmed må bättre och prestera bättre. Ledande experter förmedlar värdefulla insikter och visar hur de kan användas i praktiken för aktiviteter och samverkan, med physical literacy som gemensamnämnare. 

Under utbildningsdagarna medverkar bland annat Dean Kriellaars. Dean är expert på physical literacy och en av världens främsta ambassadörer på detta nya koncept för fysisk aktivitet. Dean brinner för att sprida budskapet om rörelserikedom och att bekämpa den epedemi av inaktivitet som sprider sig snabbt. Även Louise Davis (institutionen för psykologi), Apostolos Theos(Idrottsmedicinska enheten) samt Peter Åström (institutionen för pedagogik), samtliga forskare inom Idrottshögskolans nätverk, kommer medverka. 

Läs mer: Programmet "Pep-talks för professionals 2018”

Studenter får möjlighet att delta i pep-talks till förmånligt studentpris

Du som Idrottsstudent vid Umeå universitet får möjlighet att delta i fredagens ”Pep-talks för professionals”, som håller till på Vävenscenen, till studentpris (750 kr).

Välkommen med din anmälan till ”Pep-talks for professionals” till  Anna-Karin Eriksson vid Idrottshögskolan. Det finns ett begränsat antal platser med studentrabatt, sista anmälningsdag är 7/9. Idrottsstudenter som engagerar sig som gruppledare gällande Rörelseriket (f.d. stjärnjakten) på den stora aktivitetsdagen 15 september har förtur på de rabatterade studentplatserna.

Läs mer: Change the game söker Idrottsstudenter till höstens stora aktivitetsdag

Läs mer: Change the game

Redaktör: Anna-Karin Eriksson