"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2022-07-05

Konferens om ledarskapsforskning

NYHET Kontext och ledarskap: karisma, identitet, destruktivt ledarskap och genus är heta forskningstrender från årets ledarskapskonferens "5th Interdisciplinary perspectives on leadership symposium: Theme Leadership and context", som ägde rum på Mykonos i Grekland.

Både Susanne Tafvelin och Hanna Irehill deltog på plats för att ta del av den senaste forskningen inom ledarskap, knyta nya internationella kontakter och hålla i två egna presentationer.   

🟢 Den första presentationen handlade om betydelsen av huruvida chefer och medarbetare uppfattar den sociala kontexten likvärdigt och hur detta påverkar effekten av ledarträning inom svensk processindustri.   

🟢 Den andra presentationen handlade om unga chefers välmående och hur de upplever sin arbetsmiljö in om privat sektor.  

– Vi fick positiv feedback på vår forskningsdesign och analys, det vill säga vårt sätt att utvärdera ledarträning och frångå linjära samband. Vi märkte även av ett stort intresse för unga i arbetslivet och rollen som chef, säger Hanna Irehill.   

En stor spaning från konferensen är att det händer mycket just nu rent metodmässigt och diskussionerna gick varma kring hur man ska mäta och analysera inom ledarskapsforskning. Det finns även en önskan om att fokusera mer på beteenden i forskning och ge kontext mer plats i design, modeller och artiklar. 

Kontakt

Susanne Tafvelin
Universitetslektor
E-post
E-post
Telefon
090-786 66 29
Hanna Irehill
Doktorand
E-post
E-post
Telefon
090-786 54 02