"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2022-02-01

Lansering av Policy briefs

NYHET Statsvetenskapliga institutionen lanserar en ny skriftserie med policy briefs. Först ut är en Policy brief med titeln ”Women, Peace and Security in Myanmar after the 2021 Military Coup”, av Elisabeth Olivius, Jenny Hedström och Zin Mar Phyo.

Text: Linnéa Eriksson Östberg

Seriens första Policy brief ges ut i samband med årsdagen för Militärkuppen som drastiskt ritade om kartan både för civilsamhällets villkor i Myanmar, och för internationella aktörers bistånd till landet.

- Utifrån vår forskning ger vi i denna policy brief konkreta rekommendationer för hur internationella organisationer kan rikta om sitt stöd till jämställdhets- och fredsarbete i Myanmar, och hitta nya vägar för att både rädda liv nu, och stötta positiv förändring på sikt. Idag, på årsdagen av kuppen, är den politiska och humanitära krisen i landet allt mer desperat, men internationella givare har fortfarande svårt att hitta sätt att ställa om sitt stöd på ett fungerande och konstruktivt sätt, säger Elisabeth Olivius.

Policy briefs är avsedda att göra forskningsresultat tillgängliga i en kortfattad form, och ge rekommendationer för hur ny kunskap kan bidra till att bättre möta aktuella samhällsutmaningar.

Länk till Policy Brief 

Feminist Peace or State Co-optation?

Elisabeth Olivius berättar om artikeln i European Journal of Politics and Gender

Jämställdhetsexpertis i internationellt fredsbyggande

Detta projekt undersöker jämställdhetsexpertisens politik och effekter i internationellt fredsbyggande i Myanm...