"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2019-06-17

Ljudkonst av Anders Lind visas i Sydkorea

NYHET Det interaktiva ljudkonstverket LINES av Anders Lind, konstnärlig lektor vid institutionen för Estetiska ämnen, visas i Sydkorea. Utställningen är skapad inom ett konstnärligt forskningsprojekt och syftar till att undersöka interaktiv ljudkonst som plattform för musikaliskt samspel med människor oavsett musikalisk bakgrund.

Text: Per Melander

Barn i förskoleåldern HAR varit en målgrupp. De tre interaktiva ljudkonstinstallationerna 5 LINES, 10 LINES och 15 LINES ingår i en ny interaktiv ljudkonstutställning vilken ställs ut på Goyang Children´s Museum i Seoul, Sydkorea. Vernissage sker den 17 juni och Anders Lind är på plats för att installera verket. 

Med verket LINES utforskar Anders Lind linjer som musikaliska instrument. Linjer på väggar, golv och hängandes i tak i kombination med sensorer och elektronik bildar tre unika musikinstrument. Inga musikaliska förkunskaper krävs, samtidigt som den redan invigde musikskaparen eller musikern hittar nya utmaningar och möjligheter med instrumenten.

LINES är medverkandekonst som med fördel utforskas i grupp, men som även kan upplevas på egen hand. Ambitionen är att med verket skapa en plattform som möjliggör nya former för musikaliskt samspel, ett utforskande av nya konstnärliga uttryck samt ger upplevelser som inspirerar och berör.

LINES premiärvisades på Västerbottens museum i Umeå under hösten 2016 och har sedan dess visats i Reykjavik, Berlin och Enschede. 

Läs mer om Goyang Children´s Museum

Se LINES

Läs mer om Anders Lind