"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2023-06-09 Uppdaterad: 2023-06-16, 08:28

Mötesplats SM-veckan 2023

NYHET Mötesplats SM-veckan är en del av SM-veckan och en arena där vi möter intressanta föreläsare och gäster inom olika områden. Idrottshögskolan medverkar torsdag 29 juni med fokus på akademi- och idrottsstaden Umeå.

Text: Anna-Karin Eriksson

SM veckan Sommar 2023 hålls i Umeå under dagarna 27 juni till 2 juli. Under dessa dagar arrangerar Riksidrottsförbundet, RF-SISU Västerbotten, Umeå kommun samt Umeå universitet Mötesplats SM-veckan som erbjuder kostnadsfria föreläsningar inom olika områden.

Dubbla karriärer en självklarhet i Umeå

Torsdagen den 29 juni medverkar Idrottshögskolan och Umeå kommun på programmet med fokus på akademi och idrottsstaden Umeå. Ulrika Haake, föreståndare för Idrottshögskolan, kommer tillsammans med Tove Mårs, Dubbla karriärer vägledare Idrottshögskolan, att berätta om hur universitetet jobbar med Dubbla karriärer.

Tove Mårs berättar att Idrottshögskolan och Umeå universitet har jobbat med Dubbla karriärer sedan år 2007 och kan bidra med mycket hjälp och stöd.

–Det kan upplevas som en utmaning att vara en elitidrottande student som vill kombinera sina studier med en elitidrottssatsning, men det är en fantastisk möjlighet att kunna bygga en framtidskarriär samtidigt som du är elitaktiv. Många av våra befintliga elitidrottsstudenter tycker det ger en trygghet för framtiden som i sin tur hjälper dem med sina idrottsliga karriärer, säger Tove.

Tove fortsätter berätta att de flesta av lärosätets elitidrottande studenter läser på helfart, men att många också väljer att dra ned på studietakten och låta studierna ta längre tid innan de tar sin examen.

Under SM veckan hoppas Idrottshögskolan på att möta många blivande elitidrottsstudenter, deras föräldrar, förbundsrepresentanter och föreningsledare.

–Vi är duktiga på dubbla karriärer här i Umeå. Umeå som stad har dessutom otroligt mycket idrott att erbjuda. Det är inte för intet som Umeå under de senaste fem åren vunnit titeln ”Årets Idrottsstad” hela tre gånger, samt hamnat på en andra respektive tredje plats. Vi vill välkomna idrottande studenter till Umeå, här kommer de att trivas, säger Ulrika Haake.

Mötesplats SM veckan 2023

Mötesplats SM veckan arrangeras av Riksidrottsförbundet, RF-SISU Västerbotten, Umeå kommun och Umeå universitet. Mötesplatsen går av stapeln 27–30 juni på Folkets Hus i Umeå.

Läs mer om programmet för Mötesplats SM veckan 2023

Läs mer om SM-veckan Umeå 2023

 

Tove Mårs
Projektsamordnare, övrig/annan befattning
E-post
E-post
Telefon
090-786 88 50
Ulrika Haake
Professor
E-post
E-post
Telefon
090-786 96 21