"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2019-11-25

Nästan fullsatt för The Grizzlies

NYHET När biovisningen för the Grizzlies gick av stapeln den 20 november var salen nästan fullsatt. På plats fanns Arcum, Kanadas ambassad i Sverige, Västerbottens museum samt regissören och skådespelare från filmen.

Text: Oscar Sedholm

Biovisningen av The Grizzlies blev ett populärt arrangemang i vintermörkret. Ett dryga 80-tal deltagare var på plats för att se på filmen som handlar om psykisk ohälsa i ett avlägset inuit-samhälle i norra Kanada, och hur en samling ungdomar kunde bryta mönstret med hjälp av sporten Lacrosse. På plats fanns filmens regissör, Miranda de Pencier, så väl som två av filmen skådespelare, Anna Lembe och Emerald MacDonald.

Efter filmen genomfördes ett panelsamtal med tillresta gäster om psykisk ohälsa bland urfolk. Med i samtalet var förutom de ovan nämnda gästerna även Petter Stoor och Margret Fjällgren. Samtalet leddes av Vaartoes och Arcums Lena Maria Nilsson.

För mer information om filmen, besök filmens hemsida. För frågor om evenemanget, kontakta projektassistent Oscar Sedholm, eller Lena Maria Nilsson.

Lena Maria Nilsson
Projektledare, projektkoordinator, övrig/annan befattning
E-post
E-post
Telefon
090-786 59 59