"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2023-10-19 Uppdaterad: 2023-10-20, 10:41

Nyfiken på utbytesstudier utanför Europa?

NYHET Är du nyfiken på att åka på utbyte men vet inte var du ska börja? Eller har du redan bestämt dig och vill veta mer om ansökningsprocessen? International Office vid Umeå universitet erbjuder nu flera tillfällen då du får koll på dina möjligheter att åka på utbytesstudier. Just nu är det särskilt fokus på utbytesstudier utanför Europa.

Nu kan du söka utbytesstudier för att plugga en termin eller två utanför Europa under läsåret 2024/2025. Mellan den 15 oktober och den 15 november kan du söka utbytesstudier för att plugga på ett universitet i USA, Kanada, Mexiko, Australien, Nya Zeeland och fem olika länder i Asien som Umeå universitet har ett samarbete med.

Som utbytesstudent betalar du ingen studieavgift, du kan få studiemedel från CSN och ansöka om att tillgodoräkna dig dina studier vid Umeå universitet. Din utbildningstid behöver alltså inte bli längre när du väljer att studera utomlands.

41 universitet i 11 länder utanför Europa att välja mellan

Till läsåret 2024/2025 finns det i dagsläget 149 platser fördelat på 41 universitet i 11 länder utanför Europa som man kan söka till.

- Genom ett utbyte kan du både bredda och fördjupa din utbildning. Att resa i väg och uppleva en annan kultur är både roligt, berikande och lärorikt. Det är också en merit för framtida karriär, säger Ida Bergmark, internationell koordinator på International Office.

En erfarenhet för livet

Många studenter vid Umeå universitet tar chansen att åka på utbyte. En av dessa är Aron Lindblad som var en termin vid University of Minnesota Duluth i USA. 

- Min tid som utbytesstudent i USA var en oerhört berikande upplevelse, säger Aron. Jag fick ta del av nya och innovativa undervisningsmetoder, samarbeta med internationella studenter och utmana mig själv i en annan kulturell kontext. Det har också påverkat mig på ett personligt plan och gjort mig mer självständig och flexibel, och även förbättrat min förmåga att anpassa sig till olika miljöer och hantera olika situationer.

Träffa Aron och andra studenter som varit på utbyte

Är du nyfiken på hur det är att vara på utbyte? Den 23 oktober kan du träffa Aron och andra Umeåstudenter som tidigare varit på utbytesstudier på en drop-in-träff i Samhällsvetarhuset då de svarar på dina frågor.
Läs mer om drop-in-träff med studenter som varit på utbytesstudier.

Informationsträffar och fler drop in-tider

International Office har också under oktober och november flera tillfällen med informationsträffar och drop in-tider för dig som vill veta mer om utbytesstudier och få hjälp med din ansökan av International Offices koordinatorer. Du hittar information om dem i kalendariet på studentwebben eller direkt via webbsidan nedan.

Sista dag att söka utbytesstudier utanför Europa via de universitetsövergripande platserna för läsåret 2024/2025 är den 15 november, 2023.

Lär känna ett land, dess kultur och få vänner för livet. Utmana dig själv och få ovärderliga kunskaper och erfarenheter.

Mer information

Hit kan du åka på utbytesstudier utanför Europa.

Läs mer om utbytesstudier utanför Europa och hur du ansöker

Kontakta International Office om du har frågor om att åka som utbytesstudent till länder utanför Europa.
E-post: outgoing.io@umu.se
Telefon: 090-786 50 00