Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 26 januari 2021)

Publicerad: 10 dec, 2020

Nytt nummer av TFL med tema feminism

NYHET TFL, Tidskrift För Litteraturvetenskap, kommer i dagarna ut med ett nytt nummer som fokuserar på temat feminism och feministisk litteraturforskning.

Text: Jonas Vågström

Karin Westman Berg startade sitt berömda könsrollsseminarium för över femtio år sedan. Idag anger många litteraturvetenskapliga miljöer genusvetenskapliga perspektiv i sin profil. Men vad innebär det? Tidskrift för litteraturvetenskaps senaste nummer diskuterar – och gör – feministisk litteraturforskning.
Sam Holmqvist, postdoktor i litteraturvetenskap, är huvudredaktör, Sofia Pulls, universitetslektor i litteraturvetenskap, och Tamara Andersson, postdoktor i litteratur, är med medredaktörer.

Numret kommer finnas digitalt på TFL:s hemsida lagom till jul.