"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2016-03-29

Nytt program i litteraturvetenskap och kreativt skrivande

NYHET I höst startar ett nytt program vid Umeå universitet för den som är intresserad av att både läsa och skriva. Programmet ger möjlighet att läsa skönlitteratur från olika tider och genrer, utveckla sin retoriska förmåga och berättarkompetens. Deltagarna lär sig även att analysera texter och att själv bli en bättre skribent.

I programmet varvas historiska och teoretiska moment med praktiska som förbereder deltagaren på ett kommande arbete inom alla områden som rör litteratur, skrivande och berättande. Till exempel i form av förlagsarbete, redaktionellt arbete, kulturkritik, eget författarskap, journalistisk verksamhet eller inom kultursektorn.

– Vi har utvärderat vad det finns för andra utbildningar och där är vi ganska unika. Vi vill också vara försvarare av det här med bildning och bevara bildningstanken. Det är viktigt att förstå vad vår kultur handlar om och vill man bli exempelvis journalist, skribent eller kritiker så är det jätteviktigt, säger Anders Öhman, professor i litteraturvetenskap.

Läs mer om programmet för litteraturvetenskap och kreativt skrivande

Läs mer om litteraturvetenskap vid Umeå universitet

Kontakta gärna:

Peter Lexelius, tel. +46 90 786 56 95, peter.lexelius@umu.se

Anders Öhman, tel. +6 90 786 65 80, anders.ohman@umu.se

Redaktör: Per Melander