"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2024-04-17

Skriv ditt examensarbete utomlands

NYHET Du som studerar sista året på ett kandidat-, magister- eller masterprogram vid Umeå universitet har möjlighet att ansöka om stipendium för Minor Field Studies (MFS). Stipendiet ger dig möjlighet att åka till ett låg- eller medelinkomstland för att samla material till din uppsats eller examensarbete. Ta chansen att få ovärderliga kunskaper och erfarenheter från ett annat land.

Text: Petra Käck

– Minor Field Studies ger studenter praktisk erfarenhet att möta människor i helt andra sammanhang och förhållanden än de är vana vid. Det är en unik möjlighet att förlägga delar av sina studier utomlands, säger Ida Bergmark, internationell koordinator, International Office. 
Många som varit iväg får en större förståelse för globala problem och frågeställningar samt erfarenhet av att arbeta i mångkulturella miljöer. 
 
MFS har som program varit vilande i några terminer men är nu åter tillbaka för studenter att söka.  

En nyhet med det nya MFS är att MFS-stipendiaternas fältstudier behöver genomsyras inte bara av de globala målen och Agenda 2023 utan också de sju tematiska prioriteringarna för svenskt utvecklingssamarbete, berättar Ida Bergmark.  
 
Stipendiet för MFS är på 30 000 kr och ger dig möjligheten att åka till ett låg- eller medelinkomstland för att samla material till din uppsats eller ditt examensarbete. Fältstudien ska pågå i minst 8 sammanhängande veckor. Du kan ansöka oavsett vilket ämnesområde du studerar inom. Ansök om MFS senast den 15 maj.  
  
För att vara behörig ska du vara registrerad vid Umeå universitet, ha goda kunskaper i engelska och önskvärt med grundläggande kunskaper i svenska, vara svensk medborgare eller ha permanent uppehållstillstånd i Sverige (PUT). Om du är från Norden men inte svensk medborgare ska du ha varit folkbokförd i Sverige i minst ett år. Du får inte ha påbörjat utbildning på forskarnivå. För mer information gällande behörighet se vår hemsida: www.umu.se/mfs  
 
Onsdagen den 24 april håller International Office i ett digitalt informationstillfälle där du får möjlighet att veta mer om programmet och höra den tidigare MFS-alumnen Helin Bäckman Kartal berätta om sina fältstudier i Sydafrika.
 
Ida Bergmark från International Office kommer att informera om hur det fungerar att söka MFS och uppmanar studenterna: 
 
– Passa på att söka! MFS är verkligen givande. Jag vill uppmana studenter att ta chansen.  

Informationträff: 
Onsdagen den 24 april, kl. 12.00-13.00 på Zoom

Ingen föranmälan krävs. 

Kontakt

Ida Bergmark
Internationell koordinator
E-post
E-post
Telefon
090-786 65 70