"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2022-05-25

Studera utomlands vårterminen 2023

NYHET Nu kan du söka utbytesstudier i Asien, Nordamerika, Norden, Tyskland eller England för studier vårterminen 2023. Lär känna ett land, dess kultur och få vänner för livet. Utmana dig själv och få ovärderliga kunskaper och erfarenheter.

Text: Jessica Bergström Grahn

Till vårterminen 2023 utlyser International Office nu utbytesplatser till länder både inom och utanför Europa som studenter på hela Umeå universitet kan söka. I Europa kan du söka utbytesplatser till universitet i de nordiska länderna samt Tyskland (Wurzburg) och England (Keele). Vill du utanför Europa kan du söka till universitet i USA, Kanada, Sydkorea, Kina, Hong Kong, Taiwan, Indien och Japan.

– Genom ett utbyte kan du både bredda och fördjupa din utbildning. Att resa iväg och uppleva en annan kultur är både roligt, berikande och lärorikt. Det är också en merit för framtida karriär, säger Alexandra Lindén, internationell koordinator på International Office.

Många studenter vid Umeå universitet tar chansen att åka på utbyte. Två av dessa är Anja Tjärnhage och Signe Bennmarker.

– Det är en fantastisk möjlighet att få uppleva vardagen i en annan kultur. Man får helt nya perspektiv på hur man kan leva och man får utmana sitt sätt att tänka, och så är det så otroligt roligt. Har du möjligheten finns det egentligen ingen anledning att inte åka, menar Signe Bennmarker och Anja Tjärnhage, studenter vid Industriell Design, som gjorde en utbytestermin vid Hanyang University i Sydkorea.

Sista dag för att söka de universitetsövergripande platser som finns för utbytesstudier vårterminen 2023 är den 5 september, 2022. Du är varmt välkommen på drop-in med International Office om du har frågor. Det går också bra att kontakta oss via e-post.

Drop-in
25 maj och 3 juni kl. 12-14 i Infocenter, rum 8 och 9.

Mer information om utbytesstudier

Läs mer om utbytesstudier utanför Europa och hur du ansöker

Läs mer om utbytesstudier inom Norden och övriga Europa

Kontakta International Office
Om du har frågor om att åka som utbytesstudent under våren 2023 kan du kontakta oss.
E-post: outgoing.io@umu.se
Telefon: 090-786 50 00