"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2021-09-24

Veckans humanist: Kristina Sehlin MacNeil

NYHET Veckans humanist är Kristina Sehlin MacNeil, forskare vid Várdduo – Centrum för samisk forskning och biträdande föreståndare för Humanistiska fakultetens forskarskola (FADC).

Text: Per Melander

Hur ser din väg till humaniora ut?

– Via freds- och konfliktstudier och journalistik landade jag i humaniora - främst på grund av mitt intresse för konflikt och maktrelationer mellan olika grupper av människor.

Vad betyder humaniora för dig?

– En möjlighet att undersöka och bättre förstå mänskliga möten och maktstrukturer - och att finnas i ett sammanhang där kvalitativ forskningsmetod värderas och ständigt utvecklas. 

Vad jobbar du med?

– Jag är forskare vid Várdduo - Centrum för samisk forskning och jobbar bland annat med konflikt och maktrelationer i möten mellan urfolk och utvinningsindustri. 

Vad är din drivkraft i jobbet?

– Jag är nyfiken - och går igång på att nysta i och fundera över olika problem, gärna tillsammans med andra nyfikna människor.  

Vad är roligast i jobbet?

– Att få forska är det roligaste som finns - att få träffa och samtala med forskningsdeltagare och kollegor över hela världen - det finns inget bättre jobb. 

Vad vill du säga till någon som funderar på att söka kurser eller program inom humaniora?

– Sök! Humaniora är mångfacetterat, intressant och utvecklande – och leder dessutom till roliga jobb, både inom och utanför universitetet.