"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Birgitta Kimber

Med dr anställd vid Umeå universitet. Jag utvecklar interventioner och är intresserad av utfall samt av hur man kan säkra kvalitet i implementeringen av olika interventioner.

Kontakt

E-post
Telefon

Verksam vid

Anknytning
Seniorkonsult vid Institutionen för klinisk vetenskap Enhet: Barn- och ungdomspsykiatri
Plats
Umeå universitet, Klinisk vetenskap, 901 85 Umeå

Jag disputerade 2011 vid institutionen för Folkhälsa, Karolinska Institutet. Efter det har jag varit involverad i fler Eu projekt. Jag har varit anknuten till Örebro universitet då dessa projekt pågick men är nu anställd vid Umeå universitet. Jag har arbetat med att utveckla olika preventiva insatser tillsammans med forskare från Europa och USA. Jag har samarbetat länge i Palestina med SET (social och emotionell träning), både utbildning och intervention.

Jag är också utbildad i MBCT (mindfulness based cognitive therapy).

Min forskning är både kvantitativ och kvalitativ och handlar huvudsakligen om ifall interventioner fungerar eller ej, samt vad som behövs för att de ska implementeras med god kvalitet.

Under slutet av 2019 avslutas RESCUR, ”Jag vill, jag kan, jag törs” projektet (www.rescur.se) och skrivandet av artiklar påbörjas. Samarbetspartner har varit Göteborgs universitet, Stockholms universitet och JUNIS (IOGT NTOs juniorförbund).

Från 2018 är jag delaktig i PIA projektet (Promoting resilience, integration and wellbeing among newly arrived youth and their families) https://www.oru.se/PIAProjekt. Samarbetspartners är: Örebro universitet (projektledare), Karolinska Institutet och det norska Folkhälsoinstitutet.

Mitt ansvar är att utveckla familjeinterventionen, utbilda ledare samt utföra pilottestning och sedan utföra själva interventionen.

International Journal of Intercultural Relations, Elsevier 2022, Vol. 91 : 97-109
Västhagen, Maja; Özdemir, Metin; Ghaderi, Ata; et al.
Frontiers in Psychiatry, Frontiers Media S.A. 2021, Vol. 12
Lilja, Josefine L.; Kimber, Birgitta; Eriksson, Charli; et al.
European Journal of Public Health, Oxford University Press 2020, Vol. 30, (Supplement_5)
Eriksson, C.; Skoog, T.; Kimber, Birgitta
Druatvena istra~ivanja (Zagreb), Zagreb: Institute of Social Sciences IVO PILAR 2020, Vol. 29, (4) : 555-574
Miljević-Riđički, Renata; Simões, Celeste; Kimber, Birgitta
BMC Public Health, Vol. 18, (1) : 1-11
Eriksson, Charli; Kimber, Birgitta; Skoog, Therése
The International Journal of Emotional Education, Centre for Resilience & Socio-Emotional Health 2017, Vol. 9, (2) : 1-3
Skoog, Therese; Kimber, Birgitta