Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Personalbild David Meyers

David Meyers

Webbredaktör på den centrala webbplatsen (på svenska och engelska) samt sociala medier-redaktör med ansvar för publicering, bemanning, interaktion och uppföljning.

Verksam vid

Anknytning
Kommunikatör vid Kommunikationsenheten (Komm)
Plats

Jag är kommunikatör och webbredaktör på Kommunikationsenheten. Mitt arbete innebär främst att planera och producera universitetets allmänna information till diverse målgrupper. Jag är också ansvarig för att hantera och utveckla universitetets centrala webbplats, samt våra sociala kanaler som Linkedin, Twitter, Facebook, Instagram och Youtube. Dessutom arbetar jag med filmproduktion, översättning och copywriting.

Jag har en kandidatexamen i kommunikation och historia från Rutgers University (New Jersey, USA), samt en masterexamen i lärarutbildning med inriktning mot samhällskunskap, historia och ekonomi. I USA var jag verksam inom bokförlagsbranschen i cirka sju års tid och har då främst arbetat som redaktör med nyheter, juridiska texter samt utbildningsmaterial. Sedan 2006 har jag varit anställd som kommunikatör på Umeå universitet.