Jag arbetar som pedagogisk utvecklare och lärare.
Jag är sedan juni 2018 anställd som lektor i högskolepedagogik vid Universitetspedagogisk och lärandestöd, UPL. Mitt uppdrag är att arbeta med pedagogisk utveckling inom Umeå universitet. Det gör jag bland annat genom att utveckla och genomföra högskolepedagogiska kurser för och med universitetets lärare (Högskolepedagogisk utbildning (umu.se)), genomföra verkstäder som stöd för pedagogisk meritering, ansvara för Umeå universitets pedagogiska utvecklingsmedel och UPL:s seminarieserie för pedagogiskt ansvariga och att fungera som pedagogiskt utvecklingsstöd åt institutioner och enheter. Detta och mycket annat.
Före anställningen vid UPL var jag lektor i kulturgeografi och studierektor för grundutbildningen under sex och ett halvt år.
Min forskning har handlat om territoriella utvecklingsfrågor, framför allt politik för landsbygdens utveckling och lite grand om risk och sårbarhetsanalyser i relation till klimatförändringarna. Under en period var jag involverad i projektet "Kontroversiella frågor i samhällsorienterande undervisning: En komparativ ämnesdidaktisk studie".
Jag har undervisat på alla nivåer inom högre utbildning, inklusive för universitetslärarna. Inom ramen för ämnet kulturgeografi har jag undervisat om platser och deras utveckling, planering, destinationsutveckling, kulturgeografisk teori och handledning av projekt och uppsatsarbeten. Vid UPL är det de pedagogiska frågorna som är själva kärnan. Dels en lite bredare ansats i introduktions- och baskurser, dels mer tematiskt inriktade mot exempelvis pedagogiskt ledarskap, handledning och hållbar utveckling.
Jag strävar alltid efter att det kursdeltagarna ska få ta del av och arbeta med ska skapa engagemang; att stoffet och metodiken ska bidra till att skapa en känsla av angelägenhet och mening.