Hoppa direkt till innehållet

Kakor

För att kunna chatta behöver du tillåta att Microsoft Dynamics använder kakor.

printicon
Huvudmenyn dold.
Personalbild Mattias Näsman

Mattias Näsman

Näsman är doktorand i ekonomisk historia sedan Oktober 2016. I bred mening handlar hans avhandling om förhållandet mellan företagsverksamhet och hållbarhet i historiskt perspektiv.

Kontakt

E-post
Telefon

Verksam vid

Anknytning
Plats
Samhällsvetarhuset (ingång närmast lärarhuset), plan 4. , Biblioteksgränd, (Rum: A4 22 07) Umeå universitet, 901 87 Umeå

I sin avhandling studerar Näsman specifikt framväxten av svenska och internationella standarder för utsläpp från bilar, 1960-1990. I brytpunkten mellan politik, ekonomi, teknik, och miljövetenskap undersöks den utdragna processen mot modern avgasrening. Syftet med avhandlingen är att ge historiska perspektiv på de konfliktlinjer som uppstått och fortsätter att uppstå mellan lagstiftare och bilindustrin i försök att ta fram miljövänligare bilar. Förhoppningen är att forskningen i slutändan får bäring för att förstå problemen i försöken att uppnå en omställning till en hållbar fordonsflotta.

Näsman har en magisterexamen i ekonomisk historia och en kandidatexamen i filosofi från Umeå universitet.

Innan Näsman började med sitt avhandlingsarbete skrev han en rapport om utvecklingen och de politiska implikationerna av personlig assistans i Sverige.