"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2022-05-30 Uppdaterad: 2023-08-08, 10:42

"Jag kände mig som en del av någonting större"

PORTRÄTT Nils Pejryd hade länge gått runt och grubblat på vad han ville göra, han provade några olika universitetsutbildningar innan han till slut hamnade inom journalistiken.

Text: Maja Wik
Bild: Simon Jönsson

Som onlinespecialt på Sveriges television i Umeå finns det ingen vecka som liknar någon annan. Arbetet är mycket varierande där man ena dagen bearbetar klassiskt TV-material till olika onlineplattformar som svt.se eller sociala medier, och andra dagar gör jag specialsändningar på webben. 

Det händer saker hela tiden som gör att ingen dag är den andra lik.

–Det bästa med att jobba på SVT är verkligen att det är så otroligt varierande. Jag har både fått chansen att jobba med konsumentjournalistik, naturutbudet och matprogram. Men jag får också göra många olika arbetsuppgifter. Jag får klippa och filma, träffa folk, planera, chatta med tittarna, väldigt mycket helt enkelt. Det händer saker hela tiden som gör att ingen dag är den andra lik. 

Provade flera olika universitetsutbildningar

Nils hade länge gått runt och grubblat på vad han ville göra. Han provade några olika universitetsutbildningar innan han tills slut hamnade inom journalistiken. 

Nu är jag jätteglad att det blev som det blev. 

–Det kändes jättebra när jag hamnade inom journalistiken, men jag kände mig samtidigt osäker ganska länge på om yrket passade mig och om det var någonting som jag var bra på. Men med tiden började det kännas mer och mer rätt. Nu är jag jätteglad att det blev som det blev.

Mycket spännande människor

Nils tycker att studenttiden var en fantastisk tid i livet. 

–Universitetstiden är ju kanske den bästa tiden i livet. Man har otroligt kul med alla man träffar och man formas verkligen som människa där. Det var där jag blev den jag är idag. 

Nils provade några olika utbildningar på andra universitet. 

–Jag blir glad över att tänka tillbaka på den tiden, för man kände sig verkligen som en del av någonting större. 

Vill du också bli journalist?

Här kan du läsa mer om journalistprogrammet på Umeå universitet.