Studenter nöjda med det nya magisterprogrammet
Publicerad: 03 jul, 2019

Första kullen har tagit examen från det internationella magisterprogrammet.

Professor föreslår bättre försäkringsskydd
Publicerad: 02 jul, 2019

I en debattartikel skriver Ruth Mannelqvist att ett tungt arbete i hög ålder kräver bättre försäkringsskydd.

Svt: Forskaren om batterifabriken: ”Unikt i modern tid”
Publicerad: 28 jun, 2019

Thomas Pettersson, docent i ekonomisk historia, kommenterar bygget av batterifabriken i Skellefteå.

CIF:s utlysning av forskningsbidrag 2020
Publicerad: 25 jun, 2019

Sök senast den 16 september, kl. 17.00.

Två nya docenter i rättsvetenskap
Publicerad: 20 jun, 2019

Therese Enarsson och Markus Naarttijärvi har antagits som docenter i rättsvetenskap.

Hedersdoktor sommarpratar i P1
Publicerad: 19 jun, 2019

Hedersdoktorn och journalisten Carina Bergfeldt är sommarvärd i årets Sommar i P1.

Fin insats i nordisk rättegångstävling på Island
Publicerad: 19 jun, 2019

Juridiska institutionen deltog för fjärde gången i den nordiska rättegångstävlingen om mänskliga rättigheter.

Mobil, dator och tv tränar uppmärksamheten
Publicerad: 17 jun, 2019

Ny forskning visar att användande av flera medier samtidigt kan förbättra uppmärksamhetsförmågan.

CEDAR lanserar nya versioner av befolkningsdatabaser
Publicerad: 16 jun, 2019

I april lanserade CEDAR de nya versionerna av POPUM och POPLINK efter närmare tre års intensivt arbete.

Vinnare av USBE Alumnistiftelses pris 2019
Publicerad: 13 jun, 2019

Årets pristagare är Jenny Uneby, student vid Civilekonomprogrammet med inriktning mot Service Management.

Uppskattad lärare i arbetsrätt
Publicerad: 13 jun, 2019

Studenter på personalvetarprogrammet har i år utsett Carin Ulander-Wänman till årets lärare.

Regelverk kring markexploatering drar åt olika håll
Publicerad: 13 jun, 2019

Det finns risk för krockar och konflikter mellan olika regler, visar en ny avhandling.

Nytt idrottsfysiologprogram till Umeå
Publicerad: 11 jun, 2019

Ny utbildning som ytterligare stärker Umeå universitets idrottsprofil, planeras att starta 2020.

Undersöker studenters erfarenheter av utlandsstudier
Publicerad: 10 jun, 2019

Ny avhandling ger kunskap om studenters förväntningar och upplevelser av att studera utomlands.

Handelshögskolans examensceremoni 2019
Publicerad: 05 jun, 2019

Den 5 juni klockan 16.30 är det dags för Handelshögskolans årliga examensceremoni i Aula Nordica.