Oklart regelverk komplicerar Försäkringskassans samverkan
Publicerad: 09 sep, 2019

Försäkringskassans möjligheter att samverka försvåras av ett oklart regelverk som kräver mer än det tillåter.

Rekordhögt söktryck till fördjupningskurs
Publicerad: 09 sep, 2019

Under höstterminen fördubblar Juridiska institutionen platserna på kursen Barnrätt.

Change the game Umeå, 10-14 September 2019
Publicerad: 06 sep, 2019

Välkommen till en rörelserik och inspirerande vecka för såväl barn, ungdomar som vuxna!

Prisas för bästa forskningsplan
Publicerad: 05 sep, 2019

Företagsforskarskoledoktorands forskningsplan om sociala innovationer och miljömässig hållbarhet vann.

DIGSUM launches journal
Publicerad: 04 sep, 2019

Read about the launch of JDSR, DIGSUM's AI day 2019, and more in our latest newsletter.

Minskat matsvinn på menyn under Umeå smakfestival
Publicerad: 03 sep, 2019

Under årets smakfestival inspirerar Restauranghögskolan och Vakin till att minska det onödiga matsvinnet.

Språket kan göra matematikuppgifter svårare
Publicerad: 02 sep, 2019

När matematikuppgifter ges till elever i skriftlig form kan texten påverka svårigheten, menar Frithjof Theens.

Välkommen till en ny termin
Publicerad: 29 aug, 2019

Idrottshögskolan hälsar er varmt välkomna till Umeå universitet och till Idrottsstad Umeå.

Professor ny bloggare i Vetenskapsrådets nättidning om forskning
Publicerad: 27 aug, 2019

I bloggen skriver Ruth Mannelqvist om forskning och forskningsbehov inom rättsvetenskap och sjukförsäkring.

Ny projektassistent/fystränare på Idrottshögskolan
Publicerad: 27 aug, 2019

Idrottshögskolan hälsar Joel Sjölander, vikarierande fystränare, varmt välkommen till oss!

Gemensamma Vägar 2019
Publicerad: 27 aug, 2019

Årets konferens inom nätverket kommer att hållas 8–9 oktober 2019 vid Åbo Akademi i Vasa.

Varumärkesarbete på rätt sätt kan främja offentlig sektor
Publicerad: 26 aug, 2019

Varumärkesarbete inom offentlig sektor måste beakta organisationernas speciella förutsättningar.

Umeåforskare guidade Kate Winslet
Publicerad: 20 aug, 2019

Elisabeth Engberg, föreståndare på Cedar, är en av experterna i BBC:s tv-succé om släktforskning.

Studenter nöjda med det nya magisterprogrammet
Publicerad: 03 jul, 2019

Första kullen har tagit examen från det internationella magisterprogrammet.

Professor föreslår bättre försäkringsskydd
Publicerad: 02 jul, 2019

I en debattartikel skriver Ruth Mannelqvist att ett tungt arbete i hög ålder kräver bättre försäkringsskydd.