"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Detta p.g.a. skyddsåtgärder vid cyberattacken den 2 maj. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Applikationsutveckling för internet

Välkommen till kursen!

Så här börjar du

 • 1. Andra antagningsbeskedet

  Om du har blivit antagen och vill ha din plats, eller vill stå kvar som reserv, behöver du inte svara på det andra antagningsbeskedet.

  Är du inte längre intresserad av din plats är det fint om du lämnar återbud så att en reserv kan få den. Återbud gör du enklast på Mina sidor på Antagning.se. Är den möjligheten stängd går det bra att lämna återbud via Ladok (logga in med ditt Umu-id) eller kontakta ansvarig institution.

  Behöver du ansöka om stöd för funktionsnedsättning?

  Om du behöver stöd för funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan utbildningen börjar. Se vilket stöd du kan få och hur du ansöker.

  Fäll ihop
 • 2. Registrera dig på kursen

  När du har tackat ja till din plats, måste du registrera dig på kursen. På den här kursen ska du själv logga in och registrera dig via Ladok innan kursstart. Det kan du göra från och med tisdagen den 24:a oktober till och med tisdagen den 7:e november. Om du inte har registrerat dig senast den 8:e november förlorar du din plats på kursen. Skulle du missa att registrera dig och startat kursen så kontaktar du kursansvarig, Per Kvarnbrink. Det brukar ordna sig då. (Vi ställler om rättigheten till kurswebben den 8:e november så den som inte regat sig kommer inte in då.)

  Se en film om hur du registrerar dig på en kurs.

  Vet du i förväg om att du inte har möjlighet att registrera dig under denna period måste du anmäla det till oss innan sista dag för registrering.

  Om du drabbas av akut sjukdom eller annan oförutsedd händelse som gör att du inte kan registrera dig måste du kontakta oss så fort som möjligt (läkarintyg krävs).

  Om du är antagen med villkor så kan du inte registrera dig på kursen innan du uppfyller kraven och villkoren är borttagna. Den som bedömer och tar bort villkor är den kursansvarige Per Kvarnbrink.

  Om du blivit antagen som reserv efter att registreringen är stängd måste du kontakta kursens studieadministratör, så att hon kan registrera dig manuellt. Meddela Marika Falk.

  För att kunna registrera dig på kursen måste du först aktivera ditt Umu-id.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id.
  Jag har ett aktiverat Umu-id och vill registrera mig.
  Jag har ett aktiverat Umu-id men glömt mitt lösenord.

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  Tisdagen den 31:a oktober 2023

  Tid: 10.00

  Plats: Zoom: https://umu.zoom.us/j/68686497024

  Hej!

  All info finns på kursens webbplats. 

  Kursansvarig är Per Kvarnbrink. per.kvarnbrink@umu.se

  Välkomna! / Per

  Fäll ihop

Om kursen

 • Programmets/kursens upplägg

  I denna kurs ges du tillfälle att fördjupa dina kunskaper och färdigheter inom området webbaserad applikationsutveckling. Centralt för kursen är egen kunskapsinhämtning och att omsätta denna i utvecklingsarbete. Kunskapsöverföring är även det en viktig del i kursen.

  Enligt kursplan så ska ni studenter kunna följande efter genomförd kurs:

  utveckla relationsdatabaser som effektivt utnyttjar de möjligheter som följer med SQL Server,
  utveckla databasdrivna flerskiktade system baserade på ASP.NET MVC Core och xml- eller json-baserade webbtjänster,
  inhämta, tillämpa och förmedla nya kunskaper inom det webbtekniska området.
  Vi är i färd med att revidera kursen och dess kursplan så risk finns att vi kommer att göra vissa avsteg från kursplanen, men målet är att kursen ska bli bättre så eventuella avsteg hoppas vi att ni studenter ser som positivt.

  Kursen baserar sig främst på utvecklingsmiljö från Microsoft, det vill säga Visual Studio, ASP.NET MVC Core, C# och SQL Server men det går att komma överens med undervisande lärare om att använda alternativa miljöer.

  Kursen innehåller tre laborationer och ett avslutande projekt. Laborationerna genomförs normalt individuellt men beroende på vilket upplägg och innehåll ni väljer för era laborationer kan det hända att vi gör undantag. Projektet väljer ni själva om ni vill genomföra det individuellt eller i grupper om maximalt fyra studenter.

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Aktivera ditt Umu-id

  Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Umu-id kommer du behöva när du ska:
  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
  • kolla din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

  För att få tillgång till ditt Umu-id behöver du gå igenom vår aktiveringsguide. Detta kan du göra en vecka innan terminsstart, men ofta går det att göra tidigare än så. Du får inget särskilt meddelande från oss när det är möjligt att aktivera ditt användarkonto.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id.

  Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

  Fäll ihop
 • Beställ ditt Umu-kort

  När du är på något av våra campus kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

  Jag ansöker om Umu-kortet på en gång

  Fäll ihop
 • Sök stöd vid funktionsnedsättning

  Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

  Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

  Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

  Fäll ihop
 • Fråga Infocenter om det krånglar

  Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

  Hitta till Infocenter (Mazemap)

  Infocenter ger hjälp och stöd

  Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)